Annyian, de annyian kértétek már a bögrés receptet, hogy nekiveselkedtem és hála Nektek egy remek finomság kerekedett belőle. Sokféleképpen variálható, ízletes, pihe-puha. Nagyon fontosnak tartom leírni, hogy ezt a receptet bögrével csak akkor érdemes használni, ha éppen nincs mérleg, vagy kifogyott az elem, mert páran már tapasztalhattátok, hogy mennyire érzékeny a piskóta a grammokra. Mindent meg fogok adni grammra, ml-re és bögrére is pontosan is. Azt, hogy a bögre 2,5 dl-es, azt nem úgy értem, hogy színültig van tele, hanem pontosan 2,5 dl-ig és úgy, hogy nem púpos. Mielőtt hozzáfognánk érdemes vízzel feltölteni a bögrét és megjelölni az egységeket. Utána ne felejtsük el szárazra törölni, mert beleragadhat a liszt. Cseresznye helyett mehet más gyümölcs is, a lényeg, hogy meg legyen forgatva lisztben. Őrölt dió helyett mehet mandulaliszt, darált mandula, kesudió, mogyoró.

Hozzávalók: 1 bögre 2,5 dl

A tésztához:

  • 1 és ¼-ed bögre Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék 210 g, 312 ml
  • 0,5 bögre eritrit 110 g, 125 ml
  • 0,5 bögre őrölt dió 70 g, 125 ml
  • fél csomag sütőpor (6 g)
  • csipet Eden Premium fekete só (csak a tojásos íz kedvéért, kihagyható)
  • 1 bögre szobahőmérsékletű, cukormentes mandula ital (Joya) 250 g, 250 ml
  • 1 teáskanál vanília aroma

A töltelékhez:

  • 1,5 bögre magozott, friss cseresznye 250 g, 375 ml
  • Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék (nekem 10 g)
  • fahéj

A tetejére:

  • 120 g friss, magozott cseresznye
  • 20 g eritrit
  • 2 g Eden Premium konjac liszt

Elkészítés:

A pisótához keverjük össze a hozzávalókat (először külön nemük szerint), majd oszlassuk el egyenletesen a szilikonos sütőpapírral bélelt formánkban (én 24x24 cm-eset használtam). A cseresznyét forgassuk meg fahéjas lisztben, szórjuk a tésztára, majd előmelegített,180 fokos sütőben süssük készre alsó-felső sütéssel 30 perc alatt. A tetejére kerülő réteghez keverjük össze az eritritet a konjac liszttel, majd késes aprítóval dolgozzuk krémesre a cseresznyével. Kenjük a kihűlt piskótára. Kedvünk szerint szórhatunk rá egy kis őrölt diót. Vágjuk 16 darab egyforma szeletre.

1 szelet cseresznyés diós bögrés átlagos tápértéke: 96 kcal,3 g zsír, 22 g szénhidrát amelyből poliolok 8 g, 2,6 g rost, 2,8 g fehérje

1 szelet cseresznyés diós bögrés átlagos tápértéke: 14 g

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Jó étvágyat kívánok!

Hozzászólások (0)

Jelenleg még nincs hozzászólás, légy te az első!

Szólj hozzá!

Termék a kívánságlistádra került
Összehasonlításhoz adva

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.