Epres szelet

Hozzávalók:

Az alaphoz:

A krémhez:

  • 200 g Eden Premium hántolt köles
  • 200 g kókuszkrém
  • 400 g víz
  • 160 g Eden Premium eritrit
  • 1 kezeletlen citrom héja
  • 1 csomag bourbon vanília aroma (5 g)

A gyümölcszseléhez:

  • 500 g víz
  • 100 g Eden Premium porrá őrölt eritrit
  • 6 g Eden Premium agar-agar
  • 250 g eper félbe vágva
  • 100 g eper a zselébe

Elkészítés:

Keverjük össze az alap hozzávalóit és öntsük egy 24x24 cm-es kókuszolajjal vékonyan kikent tepsibe. Előmelegített 180 fokos sütőben alsó-felső sütéssel süssük készre 25 perc alatt (tűpróba). Addig mossuk át a kölest alaposan forró folyóvíz alatt, majd tegyük fel főni a többi hozzávalóval elkeverve. Fedő alatt lassú tűzön főzzük készre körülbelül 15 perc alatt. Lefedve hagyjuk langyosra hűlni, majd turmixoljuk krémesre (puding állagú legyen). Ha szükséges hígíthatjuk pici vízzel. Öntsük a kihűlt süteményre. Helyezzük rá tetszőlegesen a félbevágott epreket. A zseléhez turmixoljuk le a 100 g epret és öntsük egy lábasba. Keverjük össze a többi hozzávalóval és folyamatos kevergetés mellett forraljunk rajta egyet és öntsük a süteményre. Pár óra alatt megszilárdul. Vágjuk 16 darab egyforma szeletre.

1 darab epres szelet átlagos tápértéke:
141 kcal, 4,4 g zsír, 44 g szénhidrát amelyből poliolok 22,7 g, 2,8 g rost, 3,2 g fehérje

1 szelet átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 21,3 g

Jó étvágyat kívánok!

Hozzászólások (0)

Nincs hozzászólás egy sem, légy te az első!

Új hozzászólás

Termék a kívánságlistádra került
Összehasonlításhoz adva

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.