Fordított almás-túrós

Ezek a szép piros almák csak úgy kacsintgattak rám a piacon és nem volt szívem csak 1 darabot elhozni belőlük, jól megpakoltam a kosaram velük. És mivel éppen a dió mellett várakoztak rám, hát vásároltam abból is. Hazafele úton pedig megszületett eme süti gondolati síkon és természetesen az volt az első, hogy a gyakorlatba is áthelyezzem az elképzelésem, amint sütő közelbe kerültem. Néha megijedek magamtól, hogy a gondolataim (is) szó szerint állandóan a gasztronómia világában csavarognak, még olyan helyzetekben is, ahol egészen másra kellene koncentrálnom, de hát annyira szeretem, hogy egyszerűen egy percre sem tudok kilépni belőle. Ékes példa erre a mostani fordított almás-túrós sütim is.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 250 g Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék
  • 100 g Eden Premium eritvia
  • 50 g őrölt dió
  • 80 g szobahőmérsékletű kókuszkrém
  • 250 g szobahőmérsékletű víz
  • 2 evőkanál rumaroma + pici karamell aroma (utóbbi elhagyható, de finomabb vele)
  • 1 csomag sütőpor
  • fahéj
  • 3 darab alma (tisztítva, magtalanítva 265 g)
  • 30 g zsemlemorzsa 
  • 1 g Eden Premium kókuszolaj a forma kikenéséhez

A túrós réteghez:

A díszítéshez:

  • 1 darab alma (magtalanítva 85 g)

Elkészítés:

Az almákat hámozzuk meg és magtalanítsuk, vágjuk vékony szeletekre. Egy csatos tortaforma (én 23 cm átmérőjűt használtam) alját béleljünk ki szilikonos sütőpapírral, az oldalát kenjük ki vékonyan kókuszolajjal. Szórjunk bele pici zsemlemorzsát és kezdjük el tetszőleges mintában sorakoztatni az almaszeleteket. Minden rétegre kerüljön zsemlemorzsa (én 2 rétegben tudtam elosztani az almákat), a tetejére is. A piskótához keverjük össze külön a nedves és a száraz hozzávalókat, majd öntsük egybe és keverjük össze alaposan. Kanalazzuk az almákra és egyengessük el. Előmelegített 180 fokos sütőben 35 perc alatt alsó-felső sütéssel süssük készre. Várjuk meg amíg kihűl (szedjük ki a formából), addig készítsük el az édes túrót. Mossuk el a formát és tegyük vissza a sütit fordítva, most az almás rész lesz felül. Kanalazzuk rá és egyengessük el az édes túrót. Várjuk meg, míg összeáll egy picit. Vágjuk 12 darab egyforma szeletre.

1 szelet fordított almás-diós-túrós süti átlagos tápértéke:

230 kcal, 5 g zsír, 39,3 g szénhidrát amelyből poliolok 15 g, 5,4 g rost, 4,3 g fehérje

1 szelet fordított almás-diós-túrós süti átlagos felszívódó szénhidráttartalma:

24,3 g

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Jó étvágyat kívánok!

Hozzászólások (0)

Jelenleg még nincs hozzászólás, légy te az első!

Szólj hozzá!

Termék a kívánságlistádra került
Összehasonlításhoz adva

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.