Kapros-túrós lepény

Nekem egyértelműen az alap sós sütemények közé tartozik a kapros-túrós lepény is. Annyira szerettem, hogy egyszer rosszullétig ettem magam belőle. Eddig ezért nem is jutott eszembe, no de most valamiért ihletet kaptam hozzá. Ahogy megkóstoltam a mentes változatot azonnal elmúlt a rossz élmény emléke. Sőt, újra a kedvenceim közt tudhatom eme finomságot. Jajj nekem ennyi ínycsiklandó étel…most már tényleg nehéz megállni, hogy nőiesen csak pár falatot egyek belőlük. De nem aggódok, mert a család többi tagja nagyon szívesen vállalja a sütik eltűntetésének nemes feladatát.

Hozzávalók:

Az alaphoz:

A túróhoz:

  • 50 g Eden Premium hántolt köles
  • 50 g kókuszkrém
  • ízlés szerint Eden Premium Himalája só
  • ízlés szerint kapor
  • pár csepp citromlé

Elkészítés:

Túró:

Alaposan öblítsük át a kölest forró folyóvíz alatt, majd tegyük egy lábasba. A kókuszkrémet keverjük ki annyi vízzel, hogy a köles háromszorosa legyen. Tegyük bele a sót és a kaprot is. Lassú tűzön fedő alatt főzzük puhára körülbelül 10-15 perc alatt, majd további 10 percig fedjük le teljesen.

Alap:

Keverjük össze a tészta hozzávalóit, majd töltsük egy 24x24 centiméteres szilikonos sütőpapírral bélelt formába. Kenjük rá a túrót is. Előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre alsó-felső sütéssel 30 perc alatt. Amint kihűlt vágjuk 16 darab egyforma szeletre.

1 szelet a kapros túrós lepény átlagos tápértéke:
73 kcal, 1,2 g zsír, 12,7 g szénhidrát, 1,5 g rost, 1,9 g fehérje

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Jó étvágyat kívánok!

Hozzászólások (0)

Jelenleg még nincs hozzászólás, légy te az első!

Szólj hozzá!

Termék a kívánságlistádra került
Összehasonlításhoz adva

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.