Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Kávés fügetorta

Kávés fügetorta

Szerintem buli volt a hűtőben. Több, erre utaló bizonyítékot is találtam. A pucér, meztelen tortám (hiába kapott védőfelszerelést) kikezdett a mandula joghurttal. A céda! Felháborító! Ámbár, ha jobban belegondolok, talán nem is tehet róla. A kávé pimaszul fenséges zamatával és fahéj bódítóan csábító illatával körbeölelve (a fügéről már említést sem teszek), nem is csodálkozok, hogy bűnbe esett. Ki ne esett volna? Most Ti lesztek a bírák, hogy ítéletet hozzatok. Bűnös? Ártatlan?

 

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 250 g Bake-Free piskóta muffin lisztkeverék
  • 125 g Eden Premium eritrit
  • 80 g szobahőmérsékletű kókuszkrém (!ne legyen hideg!)
  • 1 evőkanál rumaroma, pár csepp karamell aroma
  • fahéj ízlés szerint
  • csipetnyi Eden Premium fekete só
  • 250 g víz
  • 10 g instant kávé (lehet koffeinmentes is)
  • 3/4 csomag sütőpor (9 g)

A lekvárhoz:

  • 14 darab füge (620 g)
  • 100 g Eden Premium eritrit
  • fahéj, citromlé ízlés szerint
  • pár csepp karamell aroma (elhagyható, de sokat dob rajta)
  • 2 g Eden Premium konjac liszt

A krémhez:

  • fél adag tortakrém (tehát 100 g kókuszkrém, …)

A díszítéshez:

  • 4-5 darab füge

 

Elkészítés:

A lekvárhoz keverjük össze a hozzávalókat, rotyogtatva főzzük össze körülbelül 5-10 perc alatt (nem kel hozzá folyadék, a füge elég levet fog ereszteni), majd kihűlten turmixoljuk krémesre a konjac liszttel együtt (nekem körülbelül 600 g és 500 ml lett). Hagyjuk öszeállni. A piskótához oldjuk fel a leírt mennyiségű forró vízben a kávét (ez lesz a piskóta egyik folyékony hozzávalója) és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd keverjük össze a száraz és a nedves hozzávalókat, öntsük egybe őket és dolgozzuk össze alaposan. Simítsuk szilikonos sütőpapírral bélelt formába (én 28x8,5 cm-eset használtam) és előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre, alsó-feslő sütéssel, 30 perc alatt (sütőfüggő, tűpróba!). Amint kihűlt vágjuk le éles késsel a tetejét és a széleit is vékonyan (én a végeiből 2-2 cm-t vágtam le, hogy ráférjen a tálcámra). Szeljük 3 darab egyforma vastagságú lapra. A nyesedéket aprítóban dolgozzuk morzsásra. Egy picit hagyjunk meg a lekvárból a díszítéshez, a többit keverjük össze a piskótamorzsával. Kenjünk meg minden réteget vele, az oldalaira és a tetejére is jusson. Megmondom őszintén, nekem ezen a ponton közbejött valami, így légmentesen, alufóliába csomagolva végigpihente az éjszakát a hűtőben (ekkor történt az ominózus eset). Készítsük el a fél adag tortakrémet. A recept szerint mélyhűtőben kellene pihennie felhasználás előtt, de ez esetben elmaradhat, hogy könnyen körbe tudjuk vele kenni a tortát.  Én kanállal nyomkodtam a krém felületére szuper kis díszítést. Jót tesz neki egy kis hűtő (én egy órára tettem be). Hígítsuk fel pici vízzel a lekvárt és csorgassuk a tortára (csorogjon le róla, úgy még gusztusosabb). Szeleteljük fel a fügéket és ízlésesen sorakoztassuk a torta tetejére. A friss citromfű is jól áll neki. Vágjuk 12 darab egyforma szeletre.

 

 

kávés fügetorta

kávés fügetorta táblázat

 

1 szelet kávés fügetorta átlagos tápértéke:
221 kcal, 11 g zsír, 52,5 g szénhidrát amelyből poliolok 22,9 g, 3,5 g rost, 3,2 g fehérje
1 szelet kávés fügetorta átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 29,6 g

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk