Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Kókuszkocka

Kókuszkocka

A magyar konyha, de legfőképpen a magyar menza ikonikus és sokak által kedvelt desszertjét készítettem el ezúttal. Ez is az A süti, ami számomra finomabb mentesen, mint az eredeti és azért ez az egyik legnagyobb kedvencem, mert kábé bármilyen mázzal el lehet készíteni, csak be kell nézni a kamrába és amit találunk hozzá abból minden esetben tökéletes bevonatot lehet rá varázsolni seperc alatt (ki van próbálva többfélével is, nyugodtan kreatívkodjatok, működni fog), persze feltéve, ha kakaó is kerül bele. Én most margarinnal álmodtam meg, mert nem szerettem volna, ha beleázik a csodás vajpuha piskótába -bár azt is roppant módon szeretem-, most valami jóval töményebbre vágytam. Később eszembe jutott, hogy felezhettem volna a kockákat és megkenhettem volna valami jó kis lekvárral, de akkor már késő bánat volt, viszont ti megtehetitek. A piskótáról annyit, hogy ez a legomlósabb, legpuhább recept, imádni fogjátok.

HOZZÁVALÓK 16 KOCKÁHOZ:

A piskótához:

A mázhoz:

  • 200 g növényi margarin (Liga)
  • 16 g Eden Premium eritvia MAX
  • 30 g kakaópor
  • 1 teáskanál csokoládé-, vagy rum aroma
  • 100 g cukormentes mandula ital (Joya)

A forgatáshoz:

  • 150 g kókuszreszelék

ELKÉSZÍTÉS:

A piskótához keverjük össze a hozzávalókat először nemük szerint, majd öntsük egybe őket és keverjük össze alaposan. Szilikonos sütőpapírral bélelt formában (nekem 24x24-cm-es) előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre 35 perc alatt, alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk kihűlni, majd vágjuk 16 darab egyforma szeletre. A mázhoz csak melegítsük össze a hozzávalókat és mártogassuk bele a kockákat (várjuk meg, míg jól megszívják magukat), majd hempergessük meg őket kókuszreszelékben.

Kókuszkocka

Kókuszkocka

1 darab kókuszkocka átlagos tápértéke:
198 kcal, 15,7 g zsír, 20,7 g szénhidrát amelyből poliolok 9,3 g, 2,9 g rost, 2,4 g fehérje
1 darab kókuszkocka átlagos felszívódó szénhidráttartalma:
11,4 g

 

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

@edenpremium_hu Gluténmentes kókuszkocka 😍 Teljes recept a honlapon! #edenpremium #veganrecipes #glutenfree #sugarfree #dairyfree ♬ Summer day - TimTaj

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk