Szállítás 14.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Málnás-kókuszos fagyimuffin

Málnás-kókuszos fagyimuffin

Annyira nem akartam megcsinálni ezt a desszertet. Minden bajom volt vele, tele voltam előítéletekkel. Biztos nem lesz jó, ki fog folyni a fagyi, vagy el fog ázni a tészta, vagy nem lesz szép és jó, szóval volt kifogás rendesen. De addig noszogattak vele a marketinges lányok, hogy mégis rávettem nagy nehezen magam, úgyhogy ez a recept megszületése az ő érdemük. És láss csodát jól működik, legalábbis én csodálkoztam rendesen, mert semmi rossz nem történt meg, amiktől tartottam, sőt, irtó jól sikerült az elejétől a végéig. A fagyi egyszerűen mesés, a piskóta pedig hozza a jól megszokott formáját, pihe-puha csoda lett az egész. Szerintem ezzel az édességgel méltóan elbúcsúztathatjuk a nyarat.

Hozzávalók 10 darabhoz:

A piskótához:

A fagyihoz:

  • 150 g kókuszkrém (All-co)
  • 20 g kókuszreszelék
  • 40 g Eden Premium eritrit porrá őrölve
  • 2 g Eden Premium konjac liszt
  • 120 g friss málna
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • pár csepp citromlé

Elkészítés:

A fagyihoz keverjük össze az eritritet a konjac liszttel, majd trurmixoljuk össze a málnán kívül az összes hozzávalóval. A málnát csak a végén keverjük hozzá (kanállal, nem aprítóval), hogy ne színezze be teljesen és darabos maradjon. Tegyük mélyhűtőbe egy éjszakára.
A muffinhoz keverjük össze a hozzávalókat és osszuk szét 10 darab szilikonos formában. Nem kell annyi bele, mint a szokásos muffinoknál, mert meg is fog emelkedni és fagyi is fog kerülni bele. Előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre 15 perc alatt.
Amint kihűltek a muffinok, szeljük őket ketté és töltsük meg mindegyiket fagyival. Érdemes a fagyit kicsit hamarabb kivenni a mélyhűtőből, hogy kenhető legyen. Díszíthetjük őket ízlés szerint csokival.

 Málnás-kókuszos fagyimuffin

Málnás-kókuszos fagyimuffin táblázat

1 darab málnás kókuszos fagyimuffin átlagos tápértéke: 117 kcal, 7,4 g zsír, 19,4 g szénhidrát amelyből poliolok 9 g, 2,3 g rost, 1,9 g fehérje
1 darab málnás kókuszos fagyimuffin átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 10,4 g
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.
Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk