Mandulás szilvatorta

Mi más, ha nem szilva? Egy őszi sütireceptet csakis szilvából tudok elképzelni. Na, jó, a körte és a dió is számításba jöhet, de ezekkel már sütöttem sokfélét (és még fogok is). Most viszont elérkezett a szilva ideje is. Hogy mégis különlegesebb legyen, mandulával házasítottam és ez által egy isteni piskóta alapot kapott a torta, amit a későbbiekben más sütikhez is fel tudtok majd használni. Tényleg isteni, nem túlzok.

Hozzávalók:

A pisótához:

A krémhez:

  • 300 g Eden Premium hántolt köles
  • 300 ml kókuszkrém
  • 6 dl víz
  • 120 g Eden Premium eritvia
  • 1 kezeletlen citrom reszelt héja
  • 3 teáskanál vanília aroma

A zseléhez:

  • 375 g mag nélküli szilva
  • 40 g Eden Premium eritrit
  • 4 g Eden Premium agar-agar
  • 25 g kókuszkrém
  • fahéj

A díszítéshez:

  • 120 g mag nélküli szilva
  • fahéj

Elkészítés:

A piskótához keverjük össze a nedves és a száraz hozzávalókat, majd öntsük egybe és keverjük össze alaposan. Öntsük egy sütőpapírral bélelt formába (én 20 cm átmérőjűt használtam) és előmelegített sütőben 180 fokon alsó-felső sütéssel süssük készre 30 perc alatt (tűpróba). Szedjük ki a formából és hagyjuk kihűlni. Bánjunk vele óvatosan, omlós tészta lesz. Csomagoljuk alufóliába és pihetessük éjszakára. Másnap a krémhez öblítsük át a kölest alaposan forró víz alatt, majd keverjük össze a többi hozzávalóval. Lassú tűzön fedő alatt főzzük készre 10-15 perc alatt. Amint langyosra hűlt turmixoljuk egyneművé (nem kell túl alaposan). A piskótát cérna segítségével vágjuk 3 lapra úgy, hogy a legfelső lap vékonyabb legyen, mit a többi és azt késes aprítóval őröljük porrá, majd keverjük a krémhez. Tegyük a formába az alsó lapot, majd kanalazzuk rá a krém 1/3-át. A zseléhez turmixoljuk össze a szilvát a kókuszkrémmel és tegyük fel melegedni. Keverjük össze az eritritet a fahéjat és az agar-agart, majd öntsük a melegedő szilvához. Folyamatos kevergetés mellett főzzük rottyanásig. Várjuk meg amíg hűl egy picit és öntsük a formába a krémre. Tegyük hűtőbe fél órára, majd kenjük meg egy újabb adag krémmel, erre jön a felső piskóta lap, majd erre a maradék krém egy része. Tegyük hűtőbe pár órára, majd vegyük le a forma peremét és kenjük körbe a maradék krémmel. Szórjuk meg fahéjjal és díszítsük szilvaszeletekkel. Vágjuk 12 darab egyforma szeletre.

1 szelet mandulás szilvatorta átlagos tápértéke:
301 kcal, 14,4 g zsír, 56,4 g szénhidrát amelyből poliolok 21,6 g, 4,5 g rost, 7 g fehérje

1 szelet mandulás szilvatorta átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 34,8 g

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Jó étvágyat kívánok!

Hozzászólások (0)

Jelenleg még nincs hozzászólás, légy te az első!

Szólj hozzá!

Termék a kívánságlistádra került
Összehasonlításhoz adva

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.