Savanykás meggy, aranyló dió, zamatos fahéj, illatos túró, frissítő citrom, kesernyés kakaó, izgalmas kókuszjoghurt, valamint mindenki kedvence az avokádó és egy csodás lisztkeverék, mind egy sütiben, hát komolyan mondom ez egy ízorgia. Mármint az volt, mert hamarabb elfogyott, mint hogy feleszméltem volna. Drágáim, ahogy látjátok ez nem a legszebb sütik egyike, nem is az a lényege, hanem inkább az, hogy élvezzétek isteni ízvilágát. Az avokádó maradékmentési akcióm áldozataként került rá, no meg azért is, mert így azért „zöldebb” lett, de természetesen helyettesíthetitek olvasztott, mentes csokoládéval.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A túróhoz:

  • 50 g köles
  • 150 g cukormentes mandula ital (Joya, cserélhető)
  • 40 g Eden Premium eritrit
  • 3 g Eden Premium kókuszolaj (kihagyható, de finomabb vele)
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • fél kezeletlen citrom reszelt héja és pár csepp leve

A tésztához:

  • 250 g Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék
  • 125 g Eden Premium eritrit
  • csipet Eden Premium feketesó (csak a tojásos ízvilág kedvéért, kihagyható)
  • 12 g Eden Premium bio kakaópor
  • fél csomag sütőpor
  • 80 g szobahőmérsékletű, cukormentes kókuszjoghurt (ne legyen hideg!)
  • 1 evőkanál csokoládé-, vagy rumaroma
  • 250 g szobahőmérsékletű, cukormentes mandula ital (Joya), vagy víz

Egyéb hozzávalók:

  • 20 g Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék a meggy forgatásához
  • 250 g mirelit meggy
  • 60 g darált dió

A tetejére:

  • 1 darab érett avokádó (csak a húsa 110 g)
  • 6 g Eden Premium kakaópor
  • késhegynyi Eden Premium stevia por (csak óvatosan!)

A túróhoz alaposan öblítsük át a kölest forró folyóvíz alatt, majd keverjük össze a többi hozzávalóval és résnyire nyitott fedő alatt, alacsony lángon főzzük puhára körülbelül 10 perc alatt. Fedjük le teljesen és várjuk meg míg langyosra hűl (tényleg ne legyen meleg, mert akkor összerántja a tésztát). A tésztához keverjük össze a hozzávalókat (először nemük szerint) és kanalazzuk egy szilikonos sütőpapírral bélelt formába (24x24 cm). Kanalazzuk rá foltokban a túrót (bele is nyomkodhatjuk, hisz sűrű a tésztánk), szórjuk meg a kiolvadt, lecsepegetett, lisztben megfogatott meggyel, a dióval és a fahéjjal. Előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre 30-35 perc alatt alsó felső sütéssel. Az avokádót késes aprítóban dolgozzuk össze a többi hozzávalóval és kenjük a süti tetejére. Szeleteljük 16 darab egyforma részre.

1 szelet meggyes zuzmó átlagos tápértéke: 126 kcal, 4,9 g zsír, 27 g szénhidrát amelyből poliolok 10,3 g, 3,2 g rost, 3,3 g fehérje

1 szelet meggyes zuzmó átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 16,7 g

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Jó étvágyat kívánok!

Hozzászólások (0)

Jelenleg még nincs hozzászólás, légy te az első!

Szólj hozzá!

Termék a kívánságlistádra került
Összehasonlításhoz adva

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.