Szállítás 14.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Élesztős kenyér

Élesztős kenyér

Bake-Free szénhidrátcsökkentett arany kenyér lisztkeverék egyik kenyér alapreceptjét hoztam el Nektek, ami élesztővel készült. Gyönyörűek lettek, szép lyukacsosak, levegősek és arany barnák. Egy kis margarinnal megkenve már önmagában is szuper reggeli. Mi így ettük meg :).

 

Hozzávalók:

 

Elkészítés:

Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd morzsoljuk, vagy szórjuk hozzá az élesztőt és keverjük el benne. Öntsük hozzá a langyos vizet is és alaposan dolgozzuk össze. Meleg helyen lefedve kelesszük 45-60 percig. Száraz felületen formázzunk belőle hosszúkás veknit, és takarjuk le, amíg bemelegszik a sütő. Vágjuk be mélyen 3-4 helyen és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin, előmelegített, 190 fokos sütőben süssük készre 70 perc alatt, alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük ízlés szerint. Körülbelül 480 g lesz.

 

szénhidrátcsökkentettkeltkenyér
szénhidrátcsökkentettkeltkenyér táblázat

 

100 g, a recept alapján készült, kisült kenyér átlagos tápértéke: 168 kcal, 1,6 g zsír, 26 g szénhidrát, 13 g rost, 6,8 g fehérje
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.
Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk