Van már egy szuper lekváros bukta recept, de azt élesztővel késztettem, ez a finomság pedig most sütőporral készült, arra az esetre, ha inkább sietnétek. Valamint ismét stevia porra édesítettem, mert egészen megkedveltem a vele való sütögetést és szeretném, ha Ti is ráéreznétek. Ne feledjétek, ez egy kenyér lisztkeverék, így ropogósabbra sül a belőle készült étel, de nekünk nagyon ízlett. Szerintem próbáljátok ki mindkettőt és döntsetek, melyik ízlik jobban. Mindkét változatnál lényeges pont, hogy sűrű legyen a lekvár, amivel dolgoztok.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A tésztához a szilvalekvár kivételével keverjük össze a hozzávalókat és hagyjuk állni 10 percig. Száraz felületen nyújtsuk vékonyra (nekem 45x45 cm lett) és vágjuk 8 darab egyforma kockára. Kenjük meg mindegyiket lekvárral (1-2 teáskanállal) és tekerjük fel. Fontos, hogy a lekvár sűrű legyen, különben szétfolyik. Tegyük egymás mellé a sütőformánkba (én 24x24 cm-eset használtam) és előmelegített, 180 fokos sütőben süssük készre 40 perc alatt, alsó-felső sütéssel.

1 darab lekváros bukta átlagos tápértéke: 196 kcal, 2,7 g zsír, 32,2 g szénhidrát, 9 g rost, 5,8 g fehérje

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Jó étvágyat kívánok!

Hozzászólások (0)

Jelenleg még nincs hozzászólás, légy te az első!

Szólj hozzá!

Termék a kívánságlistádra került
Összehasonlításhoz adva

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.