Szállítás 14.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Tortilla jackfruittal

Tortilla jackfruittal

Most egy picit különlegesebb harapnivalót hoztam. Sok éve vagyok növényevő, de még sosem próbáltam ki a híres, nevezetes jackfruitot. Pedig annyira jól néz ki, annyira kis gusztusos húsimitátor. Annyit érdemes róla tudni, hogy ez egy gyümölcs. A rostjai megtévesztésig hasonlítanak a szálaira tépkedett húshoz (az íze persze nem). Érett állapotban finom édes gondolom, mert úgy még sosem kóstoltam, bár nagyon szeretném. A lényeg viszont az, hogy nekünk éretlen állapotban fog kelleni. Bioboltokban, konzervbe csomagolva tudjátok megvásárolni (figyeljetek rá, hogy cukormentes legyen, ámbár még nem láttam cukrozottat, de ez nem azt jelenti, hogy nem futhattok bele). Maga a gyümölcs íze semleges, de a lé tartalmaz citromsavat, ezért érdemes alaposan átöblíteni tiszta folyóvíz alatt, hogy enyhítsük a savanykás beütést. Pont a semleges íze végett a pácolás nagyon jót tesz neki, de nélküle is elkészíthető, csak akkor érdemes erősebben fűszerezni. Most tortillába csomagoltam, zamatos, friss zöldségekkel streetfood jellegű hangulattal, zelleres hasábokkal (aki teheti készítheti akár krumplival, vagy édesburgonyával). Nálunk hatalmas sikere volt, nagyon ízlett és tényleg hozta az állagot, hát még látványt.

Hozzávalók:

A tortillákhoz:

A töltelékhez:

  • 1 fej vöröshagyma (tisztítva 107 g)
  • 2 gerezd fokhagyma (tisztítva 6,4 g)
  • 300 g jackfruit (lé nélküli súly)
  • 100 g bazsalikomos paradicsomszósz
  • Eden Premium Himalája só, bors, oregánó, füstölt paprika ízlés szerint
  • 2 evőkanál kókuszolaj (16 g)
  • leheletnyi Eden Premium stevia por
  • saláta, paradicsom, lilahagyma

A zeller hasábokhoz:

  • 1 nagyobb darab zeller (tisztítva 368 g)
  • 1 evőkanál  kókuszolaj (8 g)
  • Himalája só, bors, fokhagyma granulátum, füstölt paprika ízlés szerint

Elkészítés:

A tortillákhoz keverjük össze a hozzávalókat és osszuk pontosan 3 darab egyforma részre. Lisztezett felületen nyújtsuk nagyon! vékonyra (nekem 23-25 cm átmérőjűek lettek) és forró, száraz serpenyőben süssük meg mindkét oldalukat maximum 1-1 perc alatt. Még melegen és üresen tekerjük fel, hogy kihűlve is megtartsák a formát.
A töltelékhez öblítsük át a jackfruitot, tépkedjük szálaira és 1 evőkanál kókuszolajjal, a fűszerekkel és leheletnyi stevia porral (vigyázzunk, tényleg csak nagyon pici kell belőle) elkeverve pácoljuk 30-60 percet hűtőben. Ezután pirítsuk meg az apróra vágott vöröshagymát és a préselt fokhagymát a második evőkanálnyi kókuszolajon, majd adjuk hozzá a pácolt jackfruitot és pirítsuk, majd pároljuk össze (ha szükséges, kortyonként adhatunk hozzá vizet). Körülbelül 10 perc alatt puhul meg. Amikor ez megtörtént keverjük hozzá a paradicsomszószt, kóstoljuk és korrigáljunk a fűszerezésen, ha igényli (figyeljünk, mert a paradicsomszósz is alapból fűszeres) és rottyantsuk össze.
A zeller hasábokhoz vágjuk fel a megtisztított zellert, majd forgassuk össze a fűszerekkel és az olajjal. Előmelegített 200 fokos sütőben süssük készre 15-20 perc alatt légkeveréssel.
Töltsük meg a tortillákat ízlés szerint és fogyasszuk egészséggel.

Tortilla jackfruittal

Tortilla jackfruittal

1 adag tortilla jackfruittal és zeller hasábokkal átlagos tápértéke: 328 kcal, 10,5 g zsír, 43,4 g szénhidrát, 14,7 g rost, 9,9 g fehérje
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.
Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk