Hamis tojáskrém

HAMIS TOJÁSKRÉM

„Előző életemben” nagyon szerettem a tojáskrémet, a kaszinótojást, a tojás salátát, tojásos krumpli salátát. Szinte minden napos alapanyag volt a konyhámban. Annyira nem volt nagy fájdalom lemondani róla, mert voltak kedveltebb ételeim, viszont egy idő után elkezdett hiányozni. Színügyileg a kölesre esett a választásom (ami nagyon-nagy kedvencem), ízügyileg pedig a fekete sóra. Elmondhatom, hogy megtévesztésig hasonlóra sikerült kreálnom, nagyon gyorsan elfogyott. Tervezek további kísérleteket a tojás helyettesítésére, ha követitek a blogot, Ti is mindet kipróbálhatjátok.

Hozzávalók:

  • 60 g Eden Premium Hántolt köles
  • Eden Premium Himalaya só ízlés szerint
  • 2 kávéskanál Eden Premium kurkuma (0,80 g)
  • 2 teáskanál Eden premium gluténmentes sörélesztő pehely (2,6 g)
  • 2 kávéskanál Eden Premium fekete só
  • pár csepp citromlé ízlés szerint

Elkészítés:

Mossuk át alaposan a kölest, majd két és félszeres sós vízben fedő alatt lassú tűzön főzzük puhára 15-20 perc alatt. Keverjük össze a többi hozzávalóval és turmixoljunk rajta egyet, úgy, hogy maradjon darabos egy picit, de ez el is hagyható.

Az egész adag átlagos tápértéke:

228 kcal, 1,9 g zsír, 43,7 g szénhidrát, 2,8 g rost, 7,6 g fehérje

Tipp: Keverhetünk bele ízlés szerint zöldségeket (például kápia parikát). Fogyaszthatjuk Bake-Free szénhidrátcsökkentett és házi kenyérrel is.

Szénhidrátcsökkentett kenyér recept:

Hozzávalók:

  • 250 g Bake-Free szénhidrátcsökkentett kenyér lisztkeverék
  • 5 g Eden Premium Himalaya, vagy Eden Premium Parajdi só
  • 365 g langyos víz (körülbelül 40 fokos)

Keverjük össze a hozzávalókat, majd gyúrjuk át alaposan. Formázzunk belőle veknit, majd pihentessük 15 percig. Ezután érdemes 2-3 bevágást ejteni rajta. Előmelegített 190 fokos sütőben szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin süssük 70 percig alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk kihűlni.

100 g kész, kisült, a recept alapján elkészített szénhidrátcsökkentett kenyér átlagos tápértéke:

159 kcal, 1,6 g zsír, 25,9 g szénhidrát, 11,8 g rost, 4 g fehérje

Házi kenyér recept:

Hozzávalók:

  • 250 g Bake-Free házi kenyér lisztkeverék
  • 4 g Eden Premium Himalaya, vagy Eden Premium Parajdi só
  • 310 g langyos víz (körülbelül 40 fokos)

Keverjük össze a hozzávalókat, majd gyúrjuk át alaposan. Alakítsuk vekni formára, majd pihentessük 10 percig. Ezután érdemes 2-3 bevágást ejteni rajta. Előmelegített 190 fokos sütőben szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin süssük 70 percig alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk kihűlni, majd szeletelhetjük igény szerint.

100 g kész, kisült, a recept alapján elkészített házi kenyér átlagos tápértéke:

185 kcal, 1,2 g zsír, 34,6 g szénhidrát, 8,5 g rost, 4,6 g fehérje

Hozzászólások (0)

Nincs hozzászólás egy sem, légy te az első!

Új hozzászólás

Termék a kívánságlistádra került
Összehasonlításhoz adva

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.