Almás rácsos (Glutén, tej, tojás, cukor, szója, élesztőmentes, vegán)

Egy friss gőzölgő Almás rácsosnak nehezen lehet ellenállni. Ennek a mindenmentes változatnak meg pláne nem és szerencsére nem is kell :) Mona a kelt tészta lisztkeveréket használta hozzá és gyönyörű lett a végeredmény. 

Hozzávalók:

  • 20 dkg Bake Free Kelt tészta lisztkeverék
  • 1,5 dl víz
  • 2 dkg édesítő (1:4)
  • 4 g sütőpor
  • 1 ek citromlé
  • Töltelék:
  • 2 nagyobb alma reszelve – fahéj – édesítő – 1 ek útifűmaghéj keveréke
  • + rizstejszín a kenéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat összekeverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól összedolgozzuk.

Szilikon lapon téglalap alakba kinyújtjuk.

A közepére egy csíkban betöltjük az almás tölteléket.

A két keskenyebb szélét ráhajtjuk.

A hosszanti széleit csíkokra vágjuk sréhen, majd felváltva rakosgatjuk rá az almás részre.

Majd sütőpapíros tepsire tesszük, rizstejszínnel lekenjük és 180 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük.

Hozzászólások (0)

Jelenleg még nincs hozzászólás, légy te az első!

Szólj hozzá!

Termék a kívánságlistádra került
Összehasonlításhoz adva

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.