A Sztori:
Kislány koromban egyáltalán nem kedveltem a mákos desszerteket. Egyszerűen nem értettem, hogy a felnőttek miért kívánják az erőteljes tolakodó ízét. Legalábbis akkor így gondoltam. Azóta eltelt pár év, fordult egyet-kettőt maga körül a világom, és egy napon arra ébredtem, hogy mákot szeretnék enni. Miazhogy' szeretnék; kell nekem! Innentől nem volt megállás, elindultam a mákos sütemények meredek csúszdáján lefelé. Utazásom egyik eredménye ez a cukormentes, gluténmentes édesség. Remélem, elkészíted.
Hozzávalók:
- 250 g Bake-Free piskóta liszt
- fél tasak sütőpor
- 1 tasak bourbon vanília
- 2 db tojás
- 95 g négyszeres édesítő
- fél citrom reszelt héja és leve
- 300 g görög joghurt
- 50 g darált mák
Elkészítés:
Először összekevertem külön a nedves és külön a száraz hozzávalókat. Fokozatosan a nedveshez adagoltam a lisztes keveréket, mindig jól elkeverve. Sűrű tészta lett, azonban ettől a jelenségtől ne ijedjünk meg. Formába kanalaztam és 30 percig sütöttem (180 C, alsó felső program). A maradék joghurthoz édesítőt és citromlevet adtam, és ezt csorgattam a sütik tetejére. Szerintem ütős lett.
Jó étvágyat!