Dán briós

Hozzávalók:

  • 32,5 dkg Bake Free kelt tésztaliszt
  • 4 g sütőpor
  • 2,5 dkg édesítő (1:4)
  • 2,5 dl víz
  • 1 ek citromlé
    Töltelék:
  • 5 dkg darált dió
  • 3 dkg holland kakaópor
  • 3 dkg édesítő (1:4)
  • kb.0,4 dl rizstejszín (ne legyen folyós a töltelék)
  • + rizstejszín a kenéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól összedolgozzuk.

Majd 6 részre osztjuk a tésztát.

A tészta darabok közepére az előzőleg kikevert dió-kakaópor-édesítő-rizstejszín keveréket betöltjük.

Gombócokat formázunk belőlük.

Majd mindegyiket téglalap alakba kinyújtjuk. A közepükbe 4-5 vágást ejtünk. Majd megcsavarjuk. Végül a csavart rudat kör alakba összerakjuk.

Sütőpapíros tepsire tesszük, rizstejszínnel lekenjük.

180 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük.

Hozzászólások (0)

Jelenleg még nincs hozzászólás, légy te az első!

Szólj hozzá!

Termék a kívánságlistádra került
Összehasonlításhoz adva

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.