ALMÁS PITE

Hozzávalók 27*17 cm-es tepsihez

tésztához:

töltelékhez:

Elkészítés

Az almákat meghámozzuk, lereszeljük és a töltelék többi hozzávalójával 5 percig összefőzzük.

A tésztához keverjük össze a hozzávalókat és pihentessük 15 percig.

Felezzük meg a tésztát és nyújtsuk ki őket legalább 0,5 cm vastag téglalapokra, ami illik a tepsinkbe. Sütőpapírral bélelt tepsibe borítsuk az egyik tésztalapot, szurkáljuk meg villával, egyengessük el rajta az almás tölteléket és fedjük le a másik tésztaréteggel. 180°C-on süssük 18-20 percig. Miután kihűlt, szeletelhetjük.

DIÓS-SZILVÁS PISKÓTA

Hozzávalók 27*17 cm-es tepsihez

Elkészítés

Keverjük össze a hozzávalókat, simítsuk el a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsiben.

Tetejére felezett szilvát nyomkodjunk és tört dióval díszítsük.

180°C-on süssük 25 percig.

ALMÁS-FAHÉJAS FÁNK

Hozzávalók 5 db fánkhoz

almakrémhez:

  • 2 nagy piros alma
  • 2 tk fahéj
  • 2 ek Eden Premium kókuszvirág cukor
  • 1 ek citromlé

Elkészítés

A fánkhoz keverjük össze a hozzávalókat és pihentessük a tésztát 5 percig.

Száraz felületen nyújtsuk 1 cm vastagságúra és szaggassuk ki kör alakú formákra. Süssük ki mindkét oldalát forró olajban körülbelül 1-1 perc alatt. Forgassuk meg fahéjas kókuszvirág cukorban a kész fánkokat.

Az almakrémhez az almákat hámozzuk meg, vágjuk nagyobb kockákra és 180°C-on 20 percig süssük. A sült almakockákat turmixoljuk krémesre és keverjük össze a többi hozzávalóval. Töltsük meg a krémmel a fánkokat vagy mártogatósként is tálalhatjuk mellé.

Hozzászólások (0)

Jelenleg még nincs hozzászólás, légy te az első!

Szólj hozzá!

Termék a kívánságlistádra került
Összehasonlításhoz adva

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.