Néger Kocka

Anyu régen sokat sütött ilyen süteményt. Elég tömény desszert, de én nagyon szerettem, amikor ez volt terítéken. Egyik nap nosztalgia szállt rám és eszembe jutottak a szép délutánok, amikor anyu a konyhából áradó finom édes illat kíséretében belibbent az étketőbe kezében egy tálca néger kockával. No, ennyi kellett nekem, és nekimentem azonnal a feladatnak. Sajnos nem tud teljesen olyan lenni, mint a hagyományos, azonban nekem így is ízlett, hiszen a régi emlékeket idézte elő.

Hozzávalók:

TÉSZTA

-250 g Bake-Free piskóta liszt

-12 g kakaó

-60 g eritvia

-2 dl tej

-4 db tojás sárgája

-1 tasak sütőpor

-1-2 ek rumaroma

HAB

-4 db tojásfehérje

-csipet só

-50 g porrá őrölt eritvia

-25 g tápióka keményítő

CSOKIMÁZ

-90 g cukormentes tejcsoki

-20 g vaj

-16 g kókuszzsír

-12 g kakaó

HÁZI CUKORMENTES LEKVÁR

Elkészítés:

Szétválasztottam a tojásokat. A fehérjét hűtőbe tettem, amíg a süti elkészült. A tojássárgákkal összekevertem a nedves, utána a száraz elemeket külön tálakan, ezután összeöntöttem őket és jól elkevertem. 25 perc alatt megsütöttem (180 fok). Kettévágtam és megkentem lekvárral. Elővettem a tojásfehérjéket a hűtőből és gőz felett keményre vertem, közben apránként hozzászórtam az eritviát és a keményítőt. Rákentem a sütire. Összeolvasztottam a máz hozzávalóit és rácsorgattam a habra (nem érdemes kenni, inkább mozgatni a tepsit, hogy egyenletesen elterüljön rajta) és hűtőbe tettem, amíg megszilárdult.

Jó étvágyat!

Hozzászólások (0)

Jelenleg még nincs hozzászólás, légy te az első!

Szólj hozzá!

Termék a kívánságlistádra került
Összehasonlításhoz adva

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.