Tepertős pogácsa

Ezt a szuper gluténmentes tepertős pogácsa receptet Varga Endre küldte nekünk. Köszönjük szépen!

Hozzávalók:

  • 375 g Bake Free házi kenyér liszt
  • 2 tojás (1 a tésztába és 1 a kenéshez)
  • 360 g (ml) langyos víz
  • 15 g (ml) citromlé
  • 6 g só
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 evőkanál tejföl vagy rizstejszín
  • 200 g darált tepertő
  • 1 mokkáskanál bors

Elkészítés:

  • A hozzávalókat – 1 tojás kivételével - összegyúrjuk egy tálban.
  • Nyújtólapon kb. 2 cm vastagságúra kinyújtjuk.
  • A tetejét 2-3 mm mélyen késsel kockásra vagdossuk (kb. fél cm távolságban vízszintesen és függőlegesen vonalazva).
  • Egy 6-7 cm átmérőjű szaggatóval (nálunk pohár) korongokat szaggatunk.
  • A korongokat két kézéllel kb. 4-5 cm átmérőjűre összegörgetjük. Így az átmérőjük csökken és a magasságuk megnő.
  • Rizsliszttel megszórt tepsire (44x30 cm-es gáztepsi) tesszük, pár centis távolságokat tartva, mert sütés közben kicsit megnőnek a pogácsák.
  • A megmaradt tojásunkat 2 teáskanálnyi étolajjal alaposan összekeverjük, majd ecset segítségével megkenjük a pogácsákat. A kencébe tehetünk egy csipetnyi borsot is.
  • Ízlés szerint megszórhatjuk a pogácsák tetejét köménymaggal és egy kevés dekor sóval.
  • 180 fokosra előmelegített sütőben 45 percig sütjük (sütőfüggő).

Hozzászólások (0)

Jelenleg még nincs hozzászólás, légy te az első!

Szólj hozzá!

Termék a kívánságlistádra került
Összehasonlításhoz adva

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.