Ezt a mentes almás pite receptet Kiss Monától kaptuk. Köszönjük szépen az újabb Bake-Free finomság ötletét!
Hozzávalók:
- 10 dkg Bake-Free linzer keverék
- 15 dkg Bake-Free Kelt tészta lisztkeverék
- 2 ek édesítő (1:4)
- 2 dl Bio Bridge vaníliás rizsital
- 8 db alma (reszelve)
- 1 kk fahéj
- 2 kk rumaroma
Elkészítés:
A liszteket, édesítőt elkeverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a rizsitalt. Jó alaposan összedolgozzuk. Majd két részre osztjuk. Egyiket kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Az almát beízesítjük, levét kinyomkodjuk, majd a tésztára tesszük. Majd kinyújtjuk a másik lapot is, majd ráhelyezzük az almás rétegre. Tetejét rizstejszínnel lekenjük, majd 180 fokon kb. 30-35 perc alatt megsütjük.