Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Basic pizzás csiga

Basic pizzás csiga

A pizzás csiga is egy amolyan Jolly Joker étel, bárhol, bármikor, bármennyi jól jön. Sőt nem, hogy jól, jön, kifejezetten jöhet, de még ezt is tudnám tovább fokozni. Gluténmentes-vegán pizzás csiga recept már nagyon sok van, ezért szerettem volna picit különlegesebbé tenni ezt a fogást, így kapott egy kevés pritaminpaprikát. Azt kell, hogy mondjam fergeteges ötlet volt, mert tényleg pikánssá tette az amúgy is szuper tésztát. Én most nagyon vékonyra nyújtottam, de ha jobban szeretitek vastagabban, úgy is készíthetitek. Egy a lényeg, biztos vagyok benne, hogy imádni fogjátok mind a tölteléket, mind a tésztát és úgy cakkumpakk az egészet IS.

Hozzávalók:

A tésztához:

A töltelékhez:

Elkészítés:

A tésztához keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a langyos vizet és az olajat. Robotgéppel közepes fokozaton dolgozzuk össze 5 perc alatt, amíg egynemű és teljesen sima lesz. Vékonyan margarinozott edényben, konyharuhával letakarva kelesszük 30 percig. Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki vékonyra és kenjük meg a paradicsomszósszal, szórjuk meg sörélesztő pehellyel és sorakoztassuk rá az apróra vágott paprikákat. Tekerjük fel és szeleteljük ízlés szerint (nekem 14 db lett). Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin, 200 fokos előmelegített sütőben süssük készre 20 perc alatt alsó-felső sütéssel.

Basic pizzás csiga

Basic pizzás csiga

Basic pizzás csiga

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk