Így jár, aki olyan fehér nektarint választ, mint én, hogy nem lesz szép sárga a csiguja. Egyébként finom volt a gyümölcs és nem zavaróan kemény, az a jó kis ropogós, de hát ennyi baj legyen, én elnézem magamnak. Szuper kis főzés nélküli krémet szerkesztettem hozzá az aprítómmal, így aztán tényleg egyszerű volt elkészíteni ezt a kis frissítő, nyári finomságot.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 200 g Bake-Free kelt tészta lisztkeverék
- fél csomag porélesztő (3,5 g)
- 1 g kókuszvirág cukor
- 1 g Eden Premium fekete só
- 35 g Eden Premium eritrit
- 170 g langyos, cukormentes mandulaital (Joya)
- 20 g frissen facsart citromlé
- 20 g mascarpone jellegű krém
- 1 teáskanál vanília aroma (3 g)
- fél (kezeletlen) citrom reszelt héja
A töltelékhez:
- 120 g mascarpone jellegű krém
- 15 g frissen facsart citromlé
- 55 g Eden Premium eritrit
- fél (kezeletlen) citrom reszelt héja
- 1 kisebb darab nektarin (tisztítva 78 g)
- 10 g Eden Premium konjac liszt
- vanília aroma
A kenéshez:
- 1 evőkanál kókuszolaj (8 g)
Elkészítés:
A tésztához keverjük össze a hozzávalókat és lefedve kelesszük meg a tésztát meleg helyen 55 perc alatt. A krémhez keverjük össze az eritritet a konjac liszttel. A többi hozzávalót késes aprítóval dolgozzuk krémesre. Adjuk hozzá az eritrites keveréket és gyorsan dolgozzuk össze az aprítóval (tényleg gyorsan, különben összecsomósodik). A tésztát száraz felületen nyújtsuk vékony téglalapra (nekem 34x27 cm lett). Kenjük meg a krémmel, tekerjük fel a rövidebbik oldal felől és vágjuk 10 darab egyforma részre. Tegyük szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire, nyomkodjuk le vizes kanállal és kenjük meg vékonyan olajjal. Előmelegített, 200 fokos sütőben süssük 10 percig, majd vegyük le 180 fokra a hőfokot további 10 percre. Egész idő alatt alsó-felső sütéssel süssük.