Egész egyszerűen annyi a történet, hogy megláttam eme csodát az interneten és ellenállhatatlan vágyat éreztem, hogy elkészítsem. Természetesen mentesen. Persze a töltelék már az én fantáziám érdeme. Hatalmas élmény, hogy most már szinte bármit meg tudok valósítani a Bake-Free lisztkeverékekkel. Úgy érzem szárnyakat kaptam (fejlesztettem). Milyen nevet adnátok neki?
Hozzávalók
- 125 g Bake-Free házi kenyér lisztkeverék
- 3 g Himalája só
- 155 g langyos víz
- 40 g olíva bogyó
- 20 g goji bogyó
- 5 g Eden Premium sómentes ételízesítő
- snidling ízlés szerint
- petrezselyem zöld ízlés szerint
- 1 evőkanál kókuszolaj (8g)
Elkészítés
Keverjük össze a lisztet, a vizet és a sót. Jól gyúrjuk össze, majd száraz felületen nyújtsuk ki 0,5 cm téglalapra. Kenjük meg kókuszolajjal, majd szórjuk meg a feldarabolt olíva bogyóval, a goji bogyóval és fűszernövényekkel. Tekerjük fel, mint a piskótát, majd hosszában vágjuk fel és helyezzük szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire S alakban. Előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre alsó-felső sütéssel 50 perc alatt.
Jó étvágyat!
572 kcal, 16, 7 g zsír, 80 g szénhidrát, 23,2 g rost, 18,7 g fehérje