Annyira feldobja a zabpehelyliszt a Bake-Free piskótát, hogy az valami csuda. El sem tudtam képzelni, hogy ennyire passzolhatnak egymáshoz, engem roppant módon lehengerelt (a többieket is). Meg kell, hogy említsem, hogy egy pompás ötlettől vezérelve a folyadék egy részét pimaszul kicseréltem baracklekvárra és el voltam magamtól ragadtatva (persze csak szerényen). Az i-re a pontot a zamatos étcsoki tette fel, így lett az elképzelésem végeredménye ez a pazar kis sütike.
Hozzávalók:
- 200 g Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék
- 50 g gluténmentes zabpehely liszt
- fél csomag sütőpor (6 g)
- 100 g Eden Premium eritrit
- 20 g kókuszolaj
- 100 g cukormentes sárgabarack lekvár
- 210 g cukormentes mandula ital (Joya)
- 55 g cukormentes, vegán csokoládé (Choceur)
Elkészítés:
A csokit tördeljük apró darabokra és keverjük össze a száraz hozzávalókkal, majd dolgozzuk össze a nedvesekkel. Kanalazzuk és nedves kanállal simítsuk egyenletesre egy szilikonos sütőpapírral bélelt formába (nekem 24x24 cm-es vékony falú). Sűrű tészta lesz, ilyennek kell lennie. Előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre 25 perc alatt alsó-felső sütéssel. Amint kihűlt vágjuk 9 darab egyforma szeletre.