Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Csokis lekváros szelet

Csokis lekváros szelet

Annyira feldobja a zabpehelyliszt a Bake-Free piskótát, hogy az valami csuda. El sem tudtam képzelni, hogy ennyire passzolhatnak egymáshoz, engem roppant módon lehengerelt (a többieket is). Meg kell, hogy említsem, hogy egy pompás ötlettől vezérelve a folyadék egy részét pimaszul kicseréltem baracklekvárra és el voltam magamtól ragadtatva (persze csak szerényen). Az i-re a pontot a zamatos étcsoki tette fel, így lett az elképzelésem végeredménye ez a pazar kis sütike.

Hozzávalók:

  • 200 g Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék
  • 50 g gluténmentes zabpehely liszt
  • fél csomag sütőpor (6 g)
  • 100 g Eden Premium eritrit
  • 20 g kókuszolaj
  • 100 g cukormentes sárgabarack lekvár
  • 210 g cukormentes mandula ital (Joya)
  • 55 g cukormentes, vegán csokoládé (Choceur)

Elkészítés:

A csokit tördeljük apró darabokra és keverjük össze a száraz hozzávalókkal, majd dolgozzuk össze a nedvesekkel. Kanalazzuk és nedves kanállal simítsuk egyenletesre egy szilikonos sütőpapírral bélelt formába (nekem 24x24 cm-es vékony falú). Sűrű tészta lesz, ilyennek kell lennie. Előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre 25 perc alatt alsó-felső sütéssel. Amint kihűlt vágjuk 9 darab egyforma szeletre.

Csokis lekváros szelet

Csokis lekváros szelet táblázat

1 szelet csokis lekváros szelet átlagos tápértéke: 
512 kcal, 5,3 g zsír, 33,5 g szénhidrát amelyből poliolok 14,1 g, 4,6 g rost, 3,4 f fehérje
1 szelet csokis lekváros szelet átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 19,4 g
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.
Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk