Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Diókéregben sült céklás, szénhidrátcsökkentett kenyér

Diókéregben sült céklás, szénhidrátcsökkentett kenyér

Hatalmas baklövést követtem el, hogy eddig ezt a kenyeret nem sütöttem meg. Szavamra, ez álmaim kenyere. Ennél tökéletesebb nem létezik, nincs a világon számomra. Kezdem azzal, hogy imádom az édeskés beütésű pékárut, ami egyébként sós, mint a kalács és a kelt tészták. Most ezt az érzést a céklalé természetes cukortartalma biztosítja, no és a színe, hát az valami fantasztikus, különleges. De a legeslegjobb az egészben az isteni diókéreg, hát komolyan mondom, nem térek magamhoz.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A céklalevet langyosítsuk össze a vízzel (nem kell felforralni, csak a liszthez kell, hogy meleg legyen). A dióból mérjünk ki 30 grammot és keverjük a liszthez, majd adjuk hozzá a sót és a langyos céklás vizet. Gyúrjunk belőle hosszúkás veknit és pihentessük 15 percig. Tegyük szilikonos sütőpapírra, kenjük meg olajjal és szórjuk rá a maradék diót. Jól nyomkodjuk rá. Előmelegített 190 fokos sütőben süssük készre 70 perc alatt alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük kedvünkre.

 

Diókéregben sült céklás, szénhidrátcsökkentett kenyér
diókéregben sült céklás szénhidrátcsökkentett kenyér táblázat
Az egész kenyér (kb 500 g) átlagos tápértéke: 1188 kcal, 37,5 g zsír, 149 g szénhidrát, 73,8 g rost, 29 g szénhidrát
100 g kenyér átlagos tápértéke: 238 kcal, 7,5 g zsír, 30 g szénhidrát, 14,8 g rost, 5,8 g fehérje
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.
Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk