Ezt most egészen komolyan mondom életem legfinomabb brownie-ját készítettem el most. Az állaga szuper krémes, az íze mennyei, az elkészítése pedig pofon egyszerű. Nem vagyok hatalmas édesburgonya rajongó, no, de most imába foglaltam eme zöldséget. Legközelebb dupla mennyiséget készítek, mert szó szerint 1 darab perc alatt elfogyott az egész.
Hozzávalók:
- 250 g (tisztítva, nyersen mérve) édesburgonya (főzve 231 g)
- 100 g Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék
- 70 g négyszeres édesítő
- 75 g mindenmentes étcsokoládé
- 12 g kakaópor
- 1 teáskanál rumaroma
- 1 teáskanál csokoládé aroma (elhagyható)
- 50 g darált dió
- 200 ml kókuszkrém
- 80 g víz
- 25 g kakaóbab töret
Elkészítés:
Főzzük meg az édesburgonyát és villával pépesítsük. Keverjük hozzá a lisztet, az édesítőt, a kakaóport, az aromákat, a kókuszkrémet és a vizet. Kanalazzuk egy szilikonos sütőpapírral bélelt formába (én 24x24 cm-eset használtam) és szórjuk rá az apróra vágott csokidarabokat, a durvára őrölt diót és a kakaóbab töretet. Előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre 30 perc alatt 180 fokon alsó-felső sütéssel. Vágjuk 9 darab egyforma szeletre.
1 SZELET ÉDESBURGONYÁS BROWNIE ÁTLAGOS TÁPÉRTÉKE:
209 kcal, 13 g zsír, 25,9 g szénhidrát amelyből poliolok 11 g, 4,9 g rost, 4,2 g fehérje
1 szelet édesburgonyás brownie átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 14,9 g
Nehézségi fok (1-5): 2
Elkészítési idő: 20 perc+ amíg sül
Kalkuláció: Az egész adag brownie ̴ 1.970.- Ft-ba kerül, 1 szelet (ha 9 darab egyforma szeletre vágjuk) ̴ 219.- Ft.
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Jó étvágyat kívánok!