Ennek a tortának nagyon egyszerű története van: megláttam, megcsináltam és jól befaltuk. Már elkezdett járni a fantáziám a további variációkhoz, mert tulajdonképpen bármilyen formából el lehet készíteni. Te hogyan csinálnád?
Hozzávalók
- 200 g Bake-Free lángos-fánk lisztkeverék
- 200 g langyos víz körülbelül 40 fokos
- 36 g Eden Premium eritrit
A sütéshez:
- kókuszolaj
A krémhez:
- 100 ml kókusztejszín
- 150 g víz
- 0,5 evőkanál kakaópor (6 g)
- 35 g Eden Premium eritrit
- 1 teáskanál rumaroma
- 20 g Eden Premium kölesliszt
- 2 g Eden Premium konjac liszt
A tetejére:
- 30 g mindenmentes csokoládé
- 15 g kókuszolaj
A díszítéshez:
- 5 g balnasírozott mandula
Elkészítés
Keverjük össze a fánk hozzávalóit és hagyjuk állni 5 percig. Száraz felületen szaggassuk fánk formára az összes tésztát (én 4,5 cm átmérőjű formát használtam) és bő, forró olajban süssük ki pár perc alatt. Nekem 34 db fánkom lett.
A krémhez keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd öntsük hozzá a nedveseket és állandó kevergetés mellett forraljuk fel. Várjuk meg, míg langyosra hűl. Sorakoztassuk rétegenként egymásra a fánkokat és a krémet. A csokoládét vízgőz felett olvasszuk össze a kókuszolajjal és csorgassuk a tortára. Díszítsük durvára aprított mandulával.
251 g szénhidrát amelyből poliolok 82,8 g, 30,3 g rost, 24,8 g fehérje