Elképesztő ahogyan ezek a zamatos szilvák feldobják ezt az egyszerű tésztát, valami mennyi ízvilágot hoz magával. Mindig a letisztultabb sütiket részesítettem előnyben, mint amilyen a mai is. Persze a fahéj sem hiányozhat, ha már őszi hangulatról beszélünk. Mindenképpen próbálátok ki, hiszen mentes süti még soha nem volt ilyen egyszerű.
HOZZÁVALÓK 16 SZELETHEZ:
A pitéhez:
- 250 g Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék+ 5 g a szilvák alá
- 90 g Eden Premium eritrit
- fél csomag sütőpor
- 8 darab szilva (mag nélkül 330 g)
- fahéj ízlés szerint
- 1 teáskanál vanília aroma
- csipet Eden Premium fekete só
- 310 g cukormentes mandula ital
A díszítéshez:
- 5 g kókuszliszt
ELKÉSZÍTÉS:
A sütőformát (24x24 cm) béleljük ki szilikonos sütőpapírral és szórjuk meg pici liszttel, erre kerüljenek a félbe vágott, kimagozott szilvák a belsejükkel lefele. Keverjük össze a pitéhez a többi hozzávalót és kanalazzuk egyenletesen a szilvák tetejére. Előmelegített 190 fokos sütőben süssük készre 25 perc alatt. Amikor kihűlt szórjuk meg kókuszliszttel, majd vágjuk 16 darab egyforma szeletre.
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.