Figyelem, szöszmötölős recept, de megéri!
Mindig is szerettem a tésztaételeket, de nem csak megenni, hanem elkészíteni is. Nyilvánvaló volt, hogy most, amikor már bármilyen finomságot elő tudok varázsolni a Bake-Free lisztkeverékekből, végig próbálgatom az összes tésztás variációt. Nos, ma a tortellinire esett a választásom, amit még soha nem készítettem, de nagyon lelkesen vágtam bele. Meg is lett az eredménye, mert hihetetlen finomra sikeredett.
Néhány instrukció:
- A nyújtáshoz gyűrjétek fel az ingujjatokat, gyűjtsétek össze az erőtöket, mert igen csak masszív tészta vár rátok. Szóval Hölgyeim és Uraim, izommunkára fel! Vékonyra ám, nincs megalkuvás, legyen meg az a 28 darab!
- A szószt mi hidegen ettük, így is nagyon finom tésztasaláta jellegű ételt kaptok, de aki melegen jobban szereti, hát legyen. Nyugodtam melegítsd meg.
Hozzávalók 4 adaghoz (28 db):
A tésztához:
- 150 g Bake-Free nokedli lisztkeverék
- 3 g Himalája só
- 117 g víz
A töltelékhez:
- 1 kisebb fej vöröshagyma (tisztítva 50,5 g)
- 1 gerezd fokhagyma (tisztítva 4,6 g)
- 1 teáskanál kókuszolaj (4 g)
- 3 darab közepes csiperkegomba (tisztítva 95 g)
- 1,5 g Eden Premium lenmagliszt
- ízlés szerint szárított rozmaring, őrölt fekete bors
- ízlés szerint Himalája só
A szószhoz:
- fél fej vöröshagyma (tisztítva 32 g)
- 1 teáskanál Eden Premium kókuszolaj (4 g)
- 1 evőkanál Eden Premium gluténmentes sörélesztő pehely (3 g)
- 100 g blansírozott mandula
- ízlés szerint Himalája só
- pár csepp citromlé
- ízlés szerint őrölt fekete bors
Elkészítés:
Töltelék:
Pirítsuk meg olajon a kockára vágott vöröshagymát, majd a fokhagymát és a gombát is. Fűszerezzük. Aprítsuk le késes aprítóval és keverjük hozzá a lenmaglisztet. Hagyjuk állni, amíg a tészta elkészül.
A tészta:
Keverjük össze a hozzávalókat és száraz felületen nyújtsuk pár mm vastagságúra a tésztát. Pogácsa szaggatóval szaggassuk ki mindet. Tegyünk mindegyik közepébe a töltelékből, majd nedves ujjal simítsuk körbe és hajtsuk félbe. Lobogó vízben főzzük addig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére (körülbelüb 2-3 perc), majd hideg vízzel öblítsük át.
A szósz:
Pár órára áztassuk be a mandulát. Az apróra vágott hagymát pirítsuk meg olajon. Szűrjük le a mandulát és tegyük turmixba a többi hozzávalóval, öntsük fel tiszta, friss vízzel (annyival, amennyi éppen ellepi) és dolgozzuk össze krémesre. Ha szükséges még hígíthatjuk vízzel ízlés szerint.
1 adag gombás tortellini átlagos tápértéke:
321 kcal, 16,3 g zsír, 33,9 g szénhidrát, 6,5 g rost, 10,9 g fehérje
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Jó étvágyat kívánok!