Ha már lángos, akkor miért is ne legyen töltött. Így is, úgy is pillanatok alatt készen van. Anno, még mindenevő koromban is már nagyon szerettem a kapros túrót, ez most is így van, mert szerintem szenzációsan sikerült helyettesíteni kölessel. Nagyon ütős, nagyon tartalmas (férfias adag, én csak a felével bírtam el) és rendkívül élvezetes étek lesz, készüljetek.
Hozzávalók 1 darabhoz:
Töltelék:
- 30 g köles
- 30 g kókuszkrém (All-co)
- Himalája só ízlés szerint
- citromlé ízlés szerint
- 80 g víz
- kapor ízlés szerint
- fokhagyma granulátum ízlés szerint
Tészta:
- 65 g Bake-Free lángos-fánk lisztkeverék
- 65 g langyos víz (körülbelül 40 fokos)
- 1 g Himalája só
- kókuszolaj a sütéshez
Elkészítés:
A töltelékhez a kölest öblítsük át alaposan forró folyóvíz alatt, majd keverjük össze a többi hozzávalóval és résnyire nyitott fedő alatt, alacsony fokozaton főzzük puhára körülbelül 10 perc alatt. Keverjük össze a tészta hozzávalóit és pihentessük 5 percig. Száraz felületen nyújtsuk kör alakúra. Halmozzuk az egyik felére a tölteléket, hajtsuk rá a másik felét, a széleit nyomkodjuk össze. Kanál élével nyomkodjunk az összeillesztett szélébe mélyedéseket. Süssük ki mindkét oldalát forró olajban pár perc alatt.
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.