A diétám előtt sosem sikerült ilyen finom sós muffint készítenem. Szerintem az volt a bibi, hogy mindig túl száraz lett. Hiába tettem bele mindenféle rosszaságot, nekem nem ízlett. Most, hogy még ezeket sem rakhatom bele, feladta leckét, mondhatom. Ámde, karfiolszezon van, mindenbe belecsempészem, amibe csak tudom. Így jött az isteni sugallat, hogy mi lenne, ha. Hát jó lett. Sőt, nagyon jó lett! Na még a krém...
Hozzávalók 7 darabhoz:
A muffinhoz:
- 480 g karfiol (nyersen mérve)
- Himalája só ízlés szerint
- őrölt feketebors ízlés szerint
- szerecsendió ízlés szerint
- 1 fej vöröshagyma (tisztítva 82 g)
- 3 gerezd fokhagyma (tisztítva 12 g)
- 1 teáskanál kókuszolaj (4 g)
- metélőhagyma ízlés szerint
- 78 g Bake-Free füstös magyaros fasírt alap köleses
A habkrémhez:
- 50 g blansírozott mandula
- pár csepp citromlé
- 80 g meleg víz
- 1 g Eden Premium konjac liszt
- őrölt feketebors ízlés szerint
- fokhagyma granulátum ízlés szerint
Elkészítés:
Muffin:
Főzzük meg a karfiolt sós, borsos, szerecsendiós vízben és tördeljük apró darabkákra. Az apróra vágott hagymát és fokhagymát pirítsuk meg kókuszolajon. Keverjük össze az összes hozzávalót, sózzuk, majd töltsük szilikonos muffin formákba. Előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre 35-40 perc alatt alsó-felső sütéssel.
Habkrém:
Egész egyszerűen csak turmixoljuk pépesre az összetevőket. Töltsük habzsákba és nyomjuk a kihűlt muffinokra.
Jó étvágyat!
195 kcal, 4,2 g zsír, 11,8 g szénhidrát, 4 g rost, 4,6 g fehérje