Egy nagyon kedves ismerősömtől kaptam az ihletet ehhez a szuper kis reszelt nokedlihez. Pontos arányokat nem tudott mondani, mert ő nem szokta mérni (amit senkinek nem javaslok, főleg a kezdőknek nem) így én most megcsináltam a grammra pontos receptet. Komolyan mondom sokkal egyszerűbb lett így a nokedli gyártás, főleg akkor jó, amikor nagyobb tételben készítjük. Próbáljátok ki, mert igazán szuper megoldás ez is. A többiről csak annyit említenék, hogy maradékmentés volt a konyhámban, biztosan ismeritek a sztorit. Számomra mindig ezek a legfinomabb, legleutánozhatatlanabb (de szép, hosszú szó lett), ultragyors ebédek. Ti hogy vagytok ezzel?
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 160 g kelkáposzta
- 100 g Sempre Napoli – Napon szárított paradicsom napraforgóolajban (4 darab az olajával mérve)
- 1 fej vöröshagyma (tisztítva 130 g)
- 2 gerezd fokhagyma (tisztítva 15 g)
- Himalája só római kömény, feketebors ízlés szerint
- pár csepp citromlé
- 30 g Eden Premium borsófehérje kocka
- 110 g forró! víz
- füstölt fűszerpaprika
A nokedlihez:
- 150 g Bake-Free nokedli lisztkeverék + 40 g a lisztezéshez
- 150 g víz
- 6 g Himalája só
Elkészítés:
A nokedlihez keverjük össze a hozzávalókat és folyamatosan lisztezve nagylyukú reszelőn reszeljük le. Figyeljünk rá, hogy a már lereszelt tészta is kellőképpen lisztes legyen (hogy ne tapadjon össze). Tegyük forrásban lévő vízbe és folyamatosan kevergetve 1-2 perc alatt főzzük készre (nem kell neki sok idő). Fontos, hogy folyamatosan keverjük, mert a nagy mennyiségű hideg tészta lehűti a vizet és az edény aljára ragadhat a nokedli. Amint elkészült öblítsük át hideg folyóvíz alatt.
A borsófehérje kockát öntsük fel forró vízzel, majd keverjük el sóval és füstölt paprikával. Fedjük le 10-15 percre. A hagymát vágjuk csíkokra és a paradicsom olaján pirítsuk meg. Tegyük hozzá a préselt fokhagymát és az apróra vágott káposztát is. Pirítsuk, pároljuk puhára a fűszerekkel és a citromlével. Amint elkészült kockázzuk rá az aszalt paradicsomot és keverjük össze a kifőtt nokedlivel. Szórjuk rá a borsófehérje kockákat is. Megcsorgathatjuk cukormentes kókuszjoghurttal, szórhatunk rá zöldfűszereket is.