Mindig is nagy kedvencem volt eme csodás étek. Rengetegszer elkészítettem már a quiche mentes változatát és most eljött az ideje, hogy Bake-Free lisztkeverékből is megsüssem. Számtalan finomsággal meg lehet tölteni, csak a fantázia szab határt, nekem viszont állandó kedvencem ez a csicseris változat, mivel minden egyes alkalommal osztatlan sikert arat. Természetesen az újonc növényi italomat is felhasználtam hozzá, így még gazdagabb, krémesebb textúrát kaptam (akinek nem illeszthető be a diétájába, vízzel is elkészítheti).
Mandulatej:
Hozzávalók:
- 100 g blansírozott mandula
- 1 g Eden Premium konjac liszt (fél kávéskanál)
- 8 dl víz
- csipet Himalája só
- csipet aszkorbinsav
Elkészítés:
A mandulát érdemes egy éjszakára vízbe áztatni, de, ha elmarad az sem baj. Tegyük turmixgépbe a mandulát és a konjac lisztet és dolgozzuk krémesre. Ezután 2 dl-enként adagoljuk hozzá a vizet folyamatosan összedolgozva a legnagyobb fokozaton. Amint elkészült sűrű szűrőn keresztül szűrjük le. Nekem nem volt rá szükségem, mert ezzel a módszerrel teljesen pépesítettem a mandulát (gyengébb teljesítményű turmix esetén viszont szükséges lesz a szűrés), így egy igen gazdag italt lett. 1 liter tejet kapunk belőle.
Töltelék:
Hozzávalók:
- 170 g zöldborsó
- 110 g Eden Premium csicseriborsóliszt
- 4 dl mandulatej
- 2 dl víz
- 3 evőkanál Eden Premium gluténmentes sörélesztő pehely (9 g)
- 1 evőkanál Eden Premium sómentes ételízesítő (4,5 g)
- ízlés szerint Himalája só
- ízlés szerint őrölt fekete bors
- fél teáskanál Eden Premium kurkuma
- ízlés szerint őrölt szerecsendió
- ízlés szerint fokhagyma por
- 4 db koktélparadicsom (63 g)
Elkészítés:
A borsó és a paradicsom kivételével összekeverjük a hozzávalókat és folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük, majd belekeverjük a párolt zöldborsót is.
Tészta:
Hozzávalók:
- 200 g Bake-Free linzer lisztkeverék
- 45 g Eden Premium mandulaliszt
- 30 g kókuszolaj
- 7 g Himalája só
- 165 g langyos víz
- A forma kikenéséhez:
- 2 g kókuszolaj
- 3 g Eden Premium csicseriborsó liszt
Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat és pihentessük 5 percig, majd száraz felületen nyújtsuk ki akkorára, hogy beleférjen egy 28 cm-es piteformába. A formát olajozzuk és lisztezzük ki, majd tegyük bele a tésztát. Szurkáljuk meg villával és előmelegített 180 fokos sütőben alsó-felső sütéssel süssük elő 5 percig.
Vegyük ki a sütőből, kanalazzuk bele a tölteléket és tegyük rá a szeletelt paradicsomot is. Tegyük vissza a sütőbe még 30 percre, szintén 180 fokos alsó-felső sütéssel. Vágjuk 8 egyforma szeletre.
Egy szelet quiche átlagos tápértéke:
245 kcal, 9 g zsír, 29,5 g szénhidrát, 7,1 g rost, 8,4 g fehérje
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Jó étvágyat kívánok!