Én annyira imádom, hogy az eredetihez szinte megtévesztésig hasonló sodót lehet készíteni növényi alapokon, hogy azt képtelenség szavakba önteni, de azt „el tudom mondani”, hogy én a rabja vagyok ennek a szósznak. Amikor csak tehetem elkészítem, van, amikor csak úgy magában, amikor ilyen kis könnyed édességre vágyom, de szuper kiegészítője a mákos édességeknek is, meg persze szinte majdnem minden desszertnek. A lényege a fekete só, ami a tojás aromáját és illatát helyettesíti és az a kis csipetnyi kurkuma, ami a gyönyörűszép sárga színt kölcsönöz neki. Természetesen ezt a finomságot is elkészítettem kétféle édesítővel, hogy biztosan tudjatok választani ízlésetek szerint.
HOZZÁVALÓK AZ ERITRITES VÁLTOZATHOZ:
- 100 g kókuszkrém (Aldi Asia)
- 200 g víz
- 40 g Eden Premium eritrit
- csipet Eden Premium fekete só
- 1 tasak bourbon vanília aroma (5g)
- 15 g Eden Premium kölesliszt
- csipet Eden Premium kurkuma
- késhegynyi aszkorbinsav
HOZZÁVALÓK AZ ERITVIA MAX-OS VÁLTOZATHOZ:
- 100 g kókuszkrém (Aldi Asia)
- 200 g víz
- 4 g Eden Premium eritvia MAX
- csipet Eden Premium fekete só
- 1 tasak bourbon vanília aroma (5g)
- 15 g Eden Premium kölesliszt
- csipet Eden Premium kurkuma
- késhegynyi aszkorbinsav
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze a hozzávalókat először nemük szerint majd öntsük egybe és folyamatosan kevergetve (kézi habverővel) főzzük sűrűre.