Éppen lusta kedvemben voltam, amikor megihletett ez a recept. Egészen egyszerűen nem volt kedvem mosogatni. Szétnéztem a mélyhűtőben és találtam már előre lefőzött csicseriborsót és spenótot. Az első gondolatom az volt, hogy nem illik össze a kettő, de a lustaságom felülkerekedett rajtam és úgy voltam vele, hogy maximum nem lesz annyira finom, de legalább jóllakok. Meglepő módon a furcsa ízpáros remek elegyet alkotott. És csak a turmixot kellett elmosogatnom. Na jó, a tányért, a szűrőt és a lábast is, de mégsem csináltam felfordulást a konyhában, ráadásul lett még egy 5 perces receptem a lusta, vagy a sietős napokra.
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 200 g főtt Eden Premium csicseriborsó
- 350 g fagyasztott natúr spenótpüré kiolvasztva
- 3 gerezd fokhagyma (tisztítva 15 g)
- Himalája só
- 2 evőkanál olívaolaj (16 g)
- 1 csomag Eden Premium quinoa spagetti tészta
Elkészítés:
A tésztát főzzük meg, közben a többi hozzávalót turmixoljuk össze krémesre.
1 adag spenótos tészta átlagos tápértéke:
372 kcal, 8,3 g zsír, 54 g szénhidrát, 12,9 g rost, 14,7 g fehérje
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke (jelen esetben a zöldségek és az olaj), ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Jó étvágyat kívánok!