Ezeknek a kókuszos hátú süniknek képtelenség ellenállni, hiszen annyira édesek, hogy azonnal elolvad tőlük az ember. Nézzétek csak hogy figyelnek a falevelek közül! Annyira egyszerű volt elkészíteni, mint az egyszer egy, ezért bátran ajánlom bármilyen alkalomra.
HOZZÁVALÓK:
A sütihez:
- 125 g Bake-Free linzer lisztkeverék
- 4 g Eden Premium eritvia MAX
- 30 g Eden Premium mandulaliszt
- 1 kezeletlen citrom reszelt héja
- 20 g kókuszolaj
- 100 g langyos víz
- 1 teáskanál vanília aroma
A díszítéshez:
- 55 g cukormentes, vegán csokoládé
- 5 g kókuszolaj
- 20 g kókuszreszelék
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze a tészta hozzávalóit és pihentessük 15 percig. Formázzunk belőle gombócokat (nekem 10 darab lett) és az egyik felét vékonyítsuk el. Előmelegített 180 fokos sütőben szilikonos sütőpapíros tepsin süssük készre 12 perc alatt alsó-felső sütéssel (sütőfüggő). A csokoládét vízgőz felett olvasszuk össze a kókuszolajjal és mártsuk bele háromnegyedig a sütiket, majd szórjuk meg kókuszreszelékkel. A maradék csokoládét töltsük egy nejlontasakba, vágjuk le a sarkát és rajzoljuk meg vele a szemeket és az orrokat.
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.
@edenpremium_hu Gluténmentes süni süti 🦔 #glutenfree #vegan #edenpremium #sugarfree #myristorantecreation ♬ Canyons - Official Sound Studio