Hozzávalók:
- 250 g Bake-Free szénhidrátcsökkentett arany kenyér lisztkeverék
- 5 g Himalája só
- 350 g langyos víz (minimum 40 fokos)
- fél csomag sütőpor (6 g)
Elkészítés:
Keverjük össze a száraz hozzávalókat és alaposan dolgozzuk össze. Pihentessük 10 percig, majd száraz felületen formázzunk belőle hosszúkás veknit. Vágjuk be mélyen 3-4 helyen és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin, előmelegített, 190 fokos sütőben süssük készre 70 perc alatt, alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük ízlés szerint. Körülbelül 468 g lesz.
100 g, a recept alapján készült, kisült kenyér átlagos tápértéke: 171 kcal, 1,6 g zsír, 26 g szénhidrát, 13 g rost, 7 g fehérje
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.