Nehogy már lemaradjak a narancs, a sütőtök és a csokoládé fergeteges, mindent elsöprő előadásáról, melyhez a zenei aláfestést a fahéj melegséget keltő illata biztosítja, és a mámorító hangulatról a kakaós, puha piskóta gondoskodik. Kell ennél több egy mennyei színdarabhoz? Érzed az illatát, a hangulatát? El tudod képzelni az ízét a szádban egy kuckózós estén?
Vigyázat, tömör gyönyör!
HOZZÁVALÓK:
A piskótához:
- 250 g Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék
- 16 g Eden Premium eritvia MAX
- csipet Eden Premium fekete só
- 20 g Eden Premium bio kakaópor
- 80 g szobahőmérsékletű, cukormentes kókuszjoghurt
- 1 evőkanál csokoládé vagy rum aroma
- 260 g szobahőmérsékletű víz
- 20 g friss citromlé
- fél csomag sütőpor (6 g)
- 1 g kókuszolaj a forma kikenéséhez
A krémhez:
- 600 g sült sütőtök (nyersen, héj és mag nélkül 1.000 g)
- 10 g Eden Premium eritvia MAX
- fahéj
- 1 evőkanál vanília roma
- pár csepp citromlé
- 30 g Eden Premium kókuszolaj (folyékony állapotban)
- 10 g Eden Premium arany lenmagliszt
A mázhoz:
- 60 g mindenmentes csokoládé
- 20 g kókuszolaj
A díszítéshez:
- pár kocka mindenmentes csokoládé
- pár szelet narancs
- rozmaring
ELKÉSZÍTÉS:
A piskótához keverjük össze külön a nedves és a száraz hozzávalókat, öntsük egybe és keverjük el jól. Simítsuk egy vékonyan olajozott formába (én 20 cm átmérőjűt használtam) és előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre 40 perc alatt (sütőfüggő, tűpróba) alsó-felső sütéssel. A krémhez turmixoljuk össze a hozzávalókat és pihentessük hűtőben egy óra hosszáig. Az arany lenmagliszt mennyisége a sütőtök aktuális nedvességétől függhet, inkább több legyen, mint kevesebb, nekem elég volt 10 grammnyi. Ellenőrizni úgy tudod, hogy amint kivetted a krémet a hűtőből, belekanalazol, hogy elég sűrű-e és ha folyósabb maradt, akkor tegyél még bele egy picit és várj, amíg megszívja magát. Amint kihűlt a piskóta vágjuk le vékonyan a tetejét, hogy egyenletes legyen és szeljük ketté. A tetejét (nyesedéket) aprítsuk le késés aprítóval. Kenjük meg a krém egy részével az alsó lapot, tegyük rá a felsőt, majd kenjük teljesen körbe a tortát. Be lehet tenni hűtőbe egy órára, hogy összeálljon picit (én nem tettem és így is jó volt). Az öntethez vízgőz felett olvasszuk össze a csokoládét a kókuszolajjal, majd kenjük a torta tetejére úgy, hogy a szélein lecsorogjon. Szórjuk a felére az aprított piskótát és díszítsük ízlés szerint naranccsal, csokoládéval és citromfűvel. Szeljük 12 darab egyforma szeletre.
@edenpremium_hu Készíts Orsival sütőtök tortát! Part 2 nemsokára érkezik 🤤🎃#edenpremium #pumpkincake #foodtiktok #bakefree #ChristmasBaking #glutenfree ♬ Baking - Soft Jazz Playlist