A nap sugarait szerettem volna egy picit visszahozni ebben a hűvösebb időben, emlékezve arra az érzésre, amikor a napfény megnyugtató melegsége csak úgy árasztja magából a vidámságot. Mindez egy kis olaszos ízvilággal megfűszerezve tettem, mert hát „Dolce vita” kérem szépen, legyen a figyelmünk az élvezeteken.
HOZZÁVALÓK 21 SZÁLHOZ:
A tésztához:
- 200 g Bake-Free puha sportkenyér lisztkeverék csökkentett szénhidráttartalommal + 10 g az alálisztezéshez
- 30 g Eden Premium mandulaliszt
- 220 g langyos víz
- fél csomag élesztő
- 1 g kókuszvirág cukor
- 5 g Himalája só
- fokhagyma granulátum, pizza fűszerkeverék ízlés szerint
A töltelékhez:
- 1 marék bébispenót
- 60 g sűrített paradicsom
- 40 g víz
- pizza fűszerkeverék, Himalája só, fokhagyma granulátum ízlés szerint
- 30 g blansírozott mandula
ELKÉSZÍTÉS:
A tésztához keverjük össze a hozzávalókat és meleg helyen lefedve kelesszük 30 percig. A töltelékhez keverjük össze a sűrített paradicsomot a vízzel és a fűszerekkel, a mandulát pedig vágjuk durvára. Lisztezett felületen nyújtsuk kör alakúra a tésztát, tegyük szilikonos sütőpapírral és a közepét kihagyva kenjük meg a paradicsommal, szórjuk meg mandulával és oszlassuk el rajta a spenótot egyenletesen. Vágjuk fel sugárban és sodorjuk be egyesével őket (nekem 21 darab twisterem lett). Lefedve meleg helyen kelesszük további 10 percig, majd előmelegített 190 fokos sütőben süssük készre 20 perc alatt alsó-felső sütéssel.
@edenpremium_hu Paradicsomos spenótos twister🥰 #glutenfree #veganrecipes #foodtiktok ♬ Pizza Pizza! Long Edit (Italy, Spain, Culinary, Gypsy, Folk Music) - FredlMusic