Cégünk, a Naturtrade Hungary Kft.

A Naturtrade Hungary Kft. már 2014 óta foglalkozik bio- és reformélelmiszerek forgalmazásával, gyártásával, importjával és disztribúciójával a Dél-alföldi régió központjában Szegeden.

Saját márkás termékeink szortimentjének folyamatos bővítésével és igényes megjelenésével próbálunk igazodni a mindenkori piaci trendekhez, igényekhez, miközben egyre magasabb minőségű termékekkel szolgáljuk ki fogyasztóinkat.

Hisszük, hogy termékeinkkel képesek vagyunk vásárlóink mindennapjait jobbá könnyedebbé, és egészségesebbé tenni, mindezt megfizethető áron. A folyamatos fejlesztéseknek, körültekintő odafigyelésnek köszönhetően mindig kiemelkedő színvonalat biztosítunk. Emellett fontos szerepet tulajdonítunk a fenntarthatóságnak is.

Alapítás

Alapítás

A Naturtrade Hungary Kft.-t 2014-ben Szabó Norbert és Véha Miklós alapította abban az elhatározásban, hogy megbízható, igényes és minőségi reform termékekkel lássák el a piacot. Miklós családjában nagy hagyománynak számított a malmászat, ezért negyedik generációs malmosként adott volt, hogy mindenképpen liszt előállításával szeretne foglalkozni. A vegán életmód választásával számára egyértelmű volt, hogy a jövőbeli termékpalettának is vegánnak kell lennie. Miklós a termék ötletekkel, barátja (később üzlettársa) Norbert, pedig kereskedelmi tapasztalataival segítette a cég elindulását.

Kristóf:
Mellettem ül Véha Miki, a Naturtrade Hungary Kft. ügyvezetője, illetve alapítója. De azt hiszem ez csak egy titulus és számodra sokkal többet jelent ennél ez a cég, mint hogy egész egyszerűen csak egy pozícióban vezetnéd. Kérlek mesélj róla egy kicsit.

Miklós:
Szia Kristóf. A Naturtrade Hungary Kft.-t 2014-ben alapítottuk egy (jelenleg is) üzlettársammal, aki megkeresett engem. Neki viszonylag nagy piaci ismeretei voltak, ugyanis étrendkiegészítőket árult az országban. Tudta, hogy nekem volt egy bio boltom – ami azóta is működik – ahogy azt is, hogy értek az egészséges élelmiszerekhez. Azt mondta, hogy jelenleg nincs a piacon jó minőségű és fiatalos dizájnnal rendelkező, trendi élelmiszerek. Megkérdezte, hogy mi lenne, ha összeállnánk és elkezdenénk ezekkel foglalkozni és így született meg a Naturtrade Hungary Kft. immáron öt éve. Azóta is folyamatosan fejlődünk és fejlesztjük a termékeinket. 15-20 termékkel kezdtünk, főként kiszereléssel, csomagolással, ami azt jelenti, hogy nagyobb zsákokból kisebb csomagokba raktuk például a Himalája sót vagy éppen a nyírfacukrot. Mára már kiszereléstől függően 250 termékünk van, ezt 5 év alatt sikerült elérnünk és azóta is a cég mindennapját képezik a kísérleti fejlesztések, innovációk.

Kristóf:
Ha valamilyen mottóval vagy ars poeticával kellene jellemezned a céget, akkor mit mondanál róla?

Miklós:
Ha néhány szóban kellene jellemezni (vagy kicsit többel): minőségi, bio élelmiszerek megfizethető áron. Nagyon fontos volt, hogy az ország és később Európa lakosságának nagy részét, az átlagot is megcélozzuk, mivel mi úgy láttuk, hogy van egy olyan magasabb árszint, aminél sokkal többet kértek el ezekért a termékekért, mint amennyit szerintünk ildomos. Itt láttunk egy piaci rést: jó minőséget, megfizethető áron tudjunk szolgáltatni az embereknek. A cég, illetve az Eden Premium márka teljesen vegán és gluténmentes. Funkcionális élelmiszerként – most már oda sorolja a jogszabály- például gyógyszertárakban is lehet forgalmazni, illetve kibővült a biobolt hálózat és viszonteladóink köre is.

Kristóf:
Említetted a minőséget és ez egy nagyon fontos szó,főleg akkor ha ennyi terméketek van, ilyen mennyiségben termeltek. Hogyan lehettek abban bizonyosak, hogy a minőséget mindig szinten tudjátok tartjátok?

Miklós:
Először is nagyon megnézzük azt, hogy honnan vásárolunk alapanyagot. Mindent tesztelünk, kipróbálunk. Én kiskoromban nagyon szerettem a hasamat, ahogy most is. Csak az mehet ki a publikum felé, amit megkóstoltunk, kipróbáltunk, leteszteltünk. Ezen kívül természetesen az összes jogszabálynak eleget teszünk, még extrább minőségi vizsgálatokat is elvégzünk. Az összes bejövő alapanyagunkat gluténtesztnek vetjük alá. Megnézzük, hogy megfelelnek-e a jogszabályi követelményeknek és ezáltal tudjuk szavatolni a mindenkori és folyamatos minőséget.

Kristóf:
Annyira sok tésztarajongó van a világon, és olyan szomorú látni azt, hogy milyen sokan vannak közülük, akiknek nemet kell mondaniuk a tésztákra. Van, aki a gluténérzékenység, van, aki a diétája miatt nem ehet hagyományos lisztből készült tésztákat. Ti mióta foglalkoztok tésztákkal? Hogy került be a képbe?

Miklós:
Gondolkoztunk, megnéztük a piacon lévő termékeket, hogy melyek azok, amiket mindenki szeret. A tészta volt az első számú választás, hisz mindenki imádja a tésztát, nem ismerek olyan embert, aki ne szeretné. Gondolkoztunk egy olyan tésztán, ami még nem volt a piacon. Nem csak azért, hogy új terméket hozzunk létre ezáltal, hanem azért is, hogy ne csak piackövető, de piacbefolyásoló magatartást is tanúsítsunk. Olyan tésztákat szerettünk volna, amik nem kukorica vagy rizs alapúak. Ezeket csak old school vagy régimódi tésztáknak nevezem. Szerettünk volna egy olyat, ami magasabb beltartalmi értékű, amellett, hogy gluténmentes. Ezért esett a választás az úgynevezett pszeudogabonák közül a kölesre. Megnéztük, hogy melyek azok a növények, amik a közeli régiókban és Magyarországon is terem. Szerintem a köles a mi magyar szupergabonánk, mivel olyan magas beltartalmi értékei vannak, emellett lassú felszívódású és nagyon finom az íze is. Aki kóstolta már a díjnyertes kölestésztáinkat, az tudhatja. Először még bérgyártásban kezdtük, de nem voltunk megelégedve a folyamatos minőséggel, ezért úgy döntöttünk, hogy saját tésztaüzemet hozunk létre. Ezt két éve meg is tettük, azóta pedig a saját üzemeinkben készülnek a tészták a különböző pszudogabonákból, mint például köles, quinoa, hajdina, cirok. Ezekből különböző keverékeket tudunk készíteni, több ízesítésben. A kölestésztákból van paradicsomos-rozmaringos, fokhagymás-petrezselymes, gyömbéres-korianderes, chilis. Isteniek ezek a tészták. Kurkumával színezzük őket, hogy még inkább hasonlítson a klasszikus tojásos tésztákhoz, az utifű maghéj liszttel pedig összefogatjuk, ami szintén nálunk készül. Azért van erre szükség, mert a klasszikus tésztát a tojás fogja össze, illetve a glutén is. Ebben ugyebár egyik sincs, így szükség volt egy kötőanyagra, ami az utifú maghéj liszt lett. Ez nagy újdonságnak mondható. Azóta is húzótermékeknek számítanak a tésztáink. A tésztaüzemünkben napi szinten kb. egy tonna tésztát tudunk legyártani a különböző ízekből. Ezt a mennyiséget duplázni szeretnénk év végére egy zárt rendszerű vákumos olasz tésztagéprendszer segítségével. Jelenleg is olasz tésztagéppel dolgozunk, de ez kicsit modernebb és így már akár napi két tonna tésztát is le fogunk tudni gyártani. Ez már igen tekintélyes mennyiség. Erre nagyon büszke vagyok.

Miből van a tészta? Lisztből. Ezért kellett találnunk egy olyan lisztet, ami nagyon jó. Azonban ez nem sikerült, nem találtunk olyan lisztet a piacon, ami megfelelőnek bizonyult volna, így létrehoztunk egy malmot, lisztüzemet, hogy saját magunk készítsük a liszteket.  A malomipar a családunkban van már jó ideje, ugyanis édesapám – aki a Szegedi Tudományegyetem Mérnök Karának a leköszönt két ciklusú dékánja és a malomipari technológiák doktora – segített összerakni a malomipari rendszereket. Automata szitás rendszerekkel dolgozunk, tehát nem a köves malmi rendszerrel dolgozunk, hanem át is szitáljuk automatán és szavatoljuk ma folyamatos, akár 160 mikronos szemcseméretet. Hogy szakmázzunk egy kicsit ez annyit jelent, hogy a szemcse majdnem olyan finomságú, mint BL55-ös fehérliszt, ami nagy ritkaságnak számít Európában. A világon senki nem csinál ilyet, mert ahogy a mikron szám megy lejjebb, annál inkább melegszik fel a gabona, a gép. Sokkal nehezebb, idő-, és energiaigényesebb, ami miatt sokan bele sem fognak. Úgy, hogy ebben is egyedülállóak vagyunk. Jelenleg az éves kapacitásunk kb olyan 1000-1500 tonna, ezt év végéig olyan 2000-2500 tonnára szeretnénk növelni. Jövő év végére pedig az éves 6000 tonna lenne az elérendő cél. Van bőven lisztünk, nagyon sokat exportálunk az Unióba és belföldre is. Nagyon szeretik a lisztjeinket, mert ahogy azt mondtam a kisebb szemcse nagyobb vízfelvevő képességet is jelent, így sokkal finomabb lesz egy kelt tészta, kenyér tészta. Sokkal jobban megkel, megemelkedik élesztővel vagy anélkül. Ezekből a prémium minőségű lisztekből adott volt, hogy tésztát készítünk. És valóban, olyanok, akárcsak a hagyományos tészták.

Kristóf:
Őszintén szólva készültem egy kissé pofátlan kérdéssel, ami eredetileg az lett volna, hogy mégis miben különbözik a ti gluténmentes tésztátok az összes többi gluténmentes tésztától. Azonban egy csomó olyan pontot elmondtál, ami egyértelművé teszi, hogy sokkal magasabb minőségűek. Van még hova fokozni ezt? Tudsz még különbségeket mondani? Miben más az Eden Premium tészta?

Miklós:
Ahogy mondtam, talán mi vagyunk azok, akik elsőként kezdtek el kölestésztát gyártani, de mostanra vannak mások is. Az viszont biztos, hogy aki nem tőlünk vásárolja meg a lisztet, az nem fog tudni olyan minőségű tésztát előállítani, mert egyszerűen érzed a főtt tésztán, hogy vannak benne szemcsék, amikor szétrágod. Na a miénkben ilyen nincs, köszönhetően a tökéletes minőségnek.  Ez a folyamatos fogyasztói és viszonteladói visszajelzésekben is megmutatkozik. A social felületeken, mint Facebook, Insta folyamatosan kapjuk a visszajelzéseket, hogy nagyon finomak a tészták és nagyon hálásak az emberek, hogy széles körben, viszonylag megfizethető áron a rendelkezésükre bocsájtottuk.

Kristóf:
Akkor tényleg vannak a visszajelzések, vannak a termékek, amik magukért beszélnek, vannak ezek a hihetetlenül magas minőséget jelentő kvalitások, amiket a gépek technológiájával, illetve emberi erőforrással értek el, hogy igazán jó emberekkel dolgoztok. De mind-mind közül, mi az, amire a legbüszkébb vagy?

Miklós:
Ahol most tartunk, arra vagyok a legbüszkébb. Közel 50 embernek adunk munkát, hol szezonálisan, hol teljes kapacitással. Megnyertük a Mentes-M díjat, ami egy kiváló visszajelzés számunkra, akárcsak a fogyasztói visszajelzések. Ez egy családiasan működő cég horizontális struktúrával, szóval nincs olyan, hogy a főnököm főnökének a főnöke. Hozzám is bármikor el lehet jönni beszélgetni. A kutatások is úgy zajlanak, hogy – Orsival, akit már ismertek – összeülünk, ő állandóan süt-főz. Hozza át az ételeket, vagy épp mi megyünk át a konyhájába és kóstoljuk, nézzük. Még egy kicsit ebből, még egy kicsit abból – így tökéletesítjük a receptúrát.

Kristóf:
Sokszor megkapom még én magam is, aki 11 éve növényi étrenden vagyok, hogy én megélhetési vegán vagyok. Ezt különösen akkor szokták rámondani emberekre, amikor valaki úgy foglalkozik vegán termékekkel, hogy ő maga nincs növényi étrenden. Te magad is vegán vagy. Egy kicsit mesélsz a saját utadról? Hogyan váltottál növényi étrendre?

Miklós:
Ez nagyon érdekes történet. Nálunk az egész család lakto-vegetáriánus, én pedig egy éve próbálok már olyan 99 százalékosan a teljes növényi étrend felé húzni. A feleségem is vegán már 7 éve. Én 20 éve lettem lakto-vega egy indiai spirituális útnak köszönhetően és azóta is életem egyik legjobb döntése volt és ezekkel a modern sajtokkal, vajakkal egyáltalán nem is hiányzik. Egyedül néha a pizzán, azt sajnos nem mindig tudom megállni és eszek egy kis sajtot. De ennyi a maximum. Ezt is próbálom elhagyni. Az elején nehéz volt, hiányzott a big mac. Kinek nem? Régen még az volt a divat. Orsi, a kutatás-fejlesztési vezetőnk is vegán, emellett gluténérzékeny is. Úgy gondolom, hogy ezzel a kifinomult ízlésvilággal abszolút tudjuk, hogy mik kellenek a gluténérzékeny és vegán közösségnek, így hitelesen tudunk olyan élelmiszert előállítani, ami finom.

Kristóf:
Említetted, hogy senki nem csinál olyan finom szemcséjű liszteket, mint ti. Azonban nemcsak egyféle lisztről van szó, hanem konkrétan lisztkeverékekről, amik különböző süteményekhez, kenyerekhez valók. Mesélj a Bake-Free termékcsaládról.

Miklós:
Ha jól emlékszem a Bake-Free családot kb. fél éve találtuk ki, és amit senki sem tud, hogy ezt egy 1 éves kutatási-fejlesztési folyamat előzte meg, vagyis mindennap sütés-főzés, kóstolás, ilyen sütőben, olyan sütőben sütve. Mostanra már a legtöbb helyen lehet kapni, egyre inkább növekszik a viszonteladóink száma, a fogyasztói visszajelzések. Ezek a lisztkeverékek is a tökéletes lisztjeinkből kerülnek előállításra. Jelenleg, ha jól tudom 8-féle lisztkeverékünk kapható, de folyamatosan dolgozunk az újabbnál újabb termékeken. Próbáltuk ötvözni a termékeket, hogy egyféle lisztkeverékből többféle ételt is el lehessen készíteni. Így sokkal gazdaságosabb és könnyebben kipróbálják az emberek. Mindegyik lisztkeveréknek köles az alapja, ezért is van sokkal kellemesebb, finomabb íze a hajdinás variációkhoz képest. Nagyon kevés termékben van hajdina, többsége köles alapú. Vannak szénhidrátcsökkentett keverékeink is a sok egyéb mellett, amit nagyon szeretnek és amit Te is kóstoltál.

Kristóf:
Én imádom őket, és elronthatatlanok egyébként. A legszuperebb a lisztekben (amellett, hogy finomak), hogy senkinek nem lesz kudarc élménye, aki dolgozik vele. A gluténmentes sütésben szerintem ez a legfontosabb dolog. Neked van kedvenc terméked?

Miklós:
A Bake-Free-nek van egy új termékcsaládja, amivel most fogunk majd kijönni a piacra. Ezek nem mások, mint a fasírtkeverékek. Én nagy fasírtrajongó vagyok, ezért az egyik fasírtkeverék vált kedvencemmé, az Argentín BBQ ízesítésű. Emellett kijövünk a szokásos ízekkel is, mint például falafel, provence, füstös-magyaros, illetve egy alap keverékkel, amibe az ember bármit bele tehet, saját fűszerekkel gazdagíthatja. Akár reszelt zöldségeket, répát, cukkínit, amikkel még jobb állagú és ízű fasírtot lehet készíteni. Az volt a cél, hogy ha valakinek kevés ideje van, akkor csak vizet ad hozzá, összegyúrja és sütheti is ki a fasírtokat. Persze működik anélkül is, hogy bármi mást beletennél, az csak egy bónusz, hogy reszelt zöldséggel is kivitelezhető. Nekem jelenleg ezek a Bake-Free termékeim a kedvenceim, illetve az új paradicsomszószaink, amiket nem mi gyártunk, hanem bérgyártásban készülnek egyenesen Nápolyból. Olyan finomak, érezhető rajta az igazi olasz paradicsom íz. Be kell valljam én nagy Olaszország rajongó vagyok, ezért is próbáltuk a tésztáknál, lisztkeverékeknél, fasírtoknál azt az ízvilágot elérni, ami megközelíti a klasszikus durum és az egyéb fehérlisztes keverékeket. Emiatt telt olyan sok időbe a folyamatos fejlesztés.

Kristóf:
Tudom, hogy mindig a jelenre kell koncentrálni, ahogy azt is, hogy tele van az összes kezetek, de azért kíváncsi vagyok, hogy hogyan látod a cég jövőjét, mondjuk 5 év múlva?

Miklós:
5 év múlva úgy gondolom, hogy több telephelyen leszünk, több gépesítéssel. Mindenképpen a gépesítésben látom a jövőt. Nagyon fontos számomra az ökológiai lábnyom minél kisebbé tétele, értem ezt a környezetbarátabb, teljesen lebomló csomagolás átállására. Ahova csak tudunk még több napenergiát szeretnénk felszerelni. Jelenleg is van 50 kilowattunk, ami éves szinten olyan 60 000 kWh termel meg, ami viszonylag a 80%-át fedi le az éves energiaigényünknek. Fontos továbbá a folyamatosan kutatás és fejlesztés, hogy olyasmit hozzunk létre, amik még nincsenek a piacon, hiánypótlóak és igény is van rá.

Kristóf:
Ez nagyon izgalmasan hangzik! Miki nagyon köszönöm, hogy mindezt elmesélted nekünk és Nektek is nagyon szépen köszönöm, hogy velünk tartottatok. Próbáljátok ki a termékeket, csökkentsétek az ökológiai lábnyomotokat és gondoskodjatok az egészségetekről úgy, hogy közben semmiről nem kell lemondanotok. Sziasztok!

Miért érdemes minket választani?

Miért érdemes minket választani?

Innováció - Eden Prémium
INNOVÁCIÓ

INNOVÁCIÓ

Törekszünk a folyamatos technológiai fejlődésre; kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a termékek előállításához korszerű eszközöket alkalmazzunk.

Saját előállítású lisztjeink egészen kiváló, nagyon finom, BL-55-ös minőségűek. Egyedülállónak tekinthető, hogy lisztjeinket nem készen vásároljuk meg, hanem saját malmunkban őröljük meg a gluténmentes álgabonákat. Az alapanyagaink kiválasztására és beszerzésére különös figyelmet fordítunk. Ezen folyamat egyik meghatározó eleme a gyárlátogatás is, így saját szemmel győződhetünk meg az alapanyagok minőségéről.

Minőség  - Eden Prémium
MINŐSÉG

MINŐSÉG

  • A beszerzésért felelős munkatársaink folyamatosan azon dolgoznak, hogy az alapanyagok minden esetben a legjobb és legmegbízhatóbb forrásból származzanak.

  • Mind a gyártás, mind a tárolás során nagy figyelmet fordítunk a minőségbiztosításra.

  • Gluténmentes és vegán száraztésztáink fő portfóliónkat képezik. 2017-ben erőfeszítéseink bizonyítékaként natúr kölestésztáink kategóriájukban elnyerték az igen nagy szaktekintélyű Élelmiszer Szaklap által meghirdetett Mentes-M díjat.

  • Rendszeres fogyasztói vagyunk saját termékeinknek, így pontosan tudjuk, hogy mit kínálunk fogyasztóinknak. Tesztkonyhánkban időről-időre kipróbálásra kerülnek készítményeink, annak érdekében, hogy bizonyosságot nyerjünk a minőségről és fejlesszünk ott, ahol szükséges.
Sokoldalúság - Eden Prémium
SOKOLDALÚSÁG

SOKOLDALÚSÁG

Az Eden Premium termékei szinte bármilyen életmódba beilleszthetők, legyen az valamilyen diéta, ételintolerancia, betegség, érzékenység, vagy vegán, vegetáriánus szemléletmód, esetleg az egészségtudatos táplálkozás.

Az Eden Premium termékek mindegyike:

gluténmentes
tejmentes
laktózmentes
szójamentes
vegán
kukoricaliszt és kukoricakeményítő-mentes
burgonyakeményítő-mentes
élesztőmentes

Környezet - tudatosság  - Eden Prémium
KÖRNYEZET- TUDATOSSÁG

KÖRNYEZET- TUDATOSSÁG

A fejlesztések mindig fontos szerepet játszottak a cég életében. 2017-ben napelemeket szereltek fel épületünkre. A megújuló energiaforrást kihasználva csökkentjük ökológiai lábnyomunkat, valamint telephelyünkön keletkezett hulladékot szelektíven tároljuk.

Ezen kívül új, korszerű gépek beszerzésével is modernizálódunk. A termékek csomagolását szerettük volna, hogy minél természetesebb legyen, így újrahasznosított papírból készült tasakokba kerülnek az új termékcsaládok.

Termék a kívánságlistádra került
Összehasonlításhoz adva

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.