Bake-Free Szénhidrátcsökkentett arany...

Bake-Free Szénhidrátcsökkentett arany kenyér lisztkeverék 500g

Konyhakész lisztkeverék. Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, kukoricalisztmentes, burgonyamentes, hozzáadott keményítőtől mentes, rizsmentes, vegán, élelmi rostban gazdag, hozzáadott zsiradék nélküli kenyerek és péksütemények készítéséhez

Elfogyott
1 260 Ft
Bruttó

https://edenpremium.hu/modules/iqithtmlandbanners/uploads/images/5f9fea54dbe4e.jpg

Leírás

Összetevők: gluténmentes lisztkeverék (kölesliszt, quinoaliszt), rostkeverék (útifű maghéj liszt, bambuszrost liszt), arany lenmagliszt

Felhasználási terület: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, hozzáadott keményítőtől mentes, kukoricaliszt-mentes, burgonyamentes, rizsmentes, vegán, hozzáadott zsiradék nélküli kenyerek és péksütemények készítéséhez.

Elkészítési javaslat:

Élesztős kenyér recept:

Hozzávalók:

-250 g Bake-Free szénhidrátcsökkentett arany kenyér lisztkeverék

-2 g Eden Premium kókuszvirág cukor

-5 g Eden Premium Himalája vagy Parajdi só

-350 g langyos víz (maximum 40 fokos)

-12,5 g friss élesztő, vagy fél csomag porélesztő (3,5 g)

Elkészítés:

Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd morzsoljuk, vagy szórjuk hozzá az élesztőt és keverjük el benne. Öntsük hozzá a langyos vizet is és alaposan dolgozzuk össze. Meleg helyen lefedve kelesszük 45-60 percig. Száraz felületen formázzunk belőle hosszúkás veknit, és takarjuk le, amíg bemelegszik a sütő. Vágjuk be mélyen 3-4 helyen és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin, előmelegített 190 fokos sütőben süssük készre 70 perc alatt alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük ízlés szerint.

Recept 6 darab sütőporos zsemléhez, vagy kiflihez:

Hozzávalók:

-250 g Bake-Free szénhidrátcsökkentett arany kenyér lisztkeverék

-5 g Eden Premium Himalája vagy Parajdi só

-350 g langyos víz (minimum 40 fokos)

-fél csomag sütőpor (6 g)

Elkészítés:

Keverjük össze a hozzávalókat és alaposan dolgozzuk össze. Pihentessük 10 percig, majd száraz felületen formázzunk belőle 6 darab egyforma kiflit, vagy zsemlét. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin, előmelegített, 190 fokos sütőben süssük készre 50 perc alatt, alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.

 

 

100 g kész, kisült, az élesztős  recept alapján készített kenyér átlagos tápértéke:

100 g kész, kisült, a sütőporos recept alapján készített zsemle, vagy kifli átlagos tápértéke:

1 darab kész, kisült, a sütőporos recept alapján készített zsemle, vagy kifli átlagos tápértéke:

Energia:

1335 kJ

702 kJ

729 kJ

556 kJ

320 kcal

168 kcal

174 kcal

133 kcal

Zsír:

3,1 g

1,6 g

1,6 g

1,3 g

-Amelyből telített zsírsavak:

0,7 g

0,4 g

0,4 g

0,3 g

Szénhidrát:

49 g

26 g

27 g

20 g

-Amelyből cukrok:

0,8 g

0,8 g

0,4 g

0,3 g

Rost:

24 g

13 g

13 g

10 g

Fehérje:

13 g

6,8 g

7,1 g

5,4 g

Só:

0,07 g

1 g

1,1 g

0,8 g

Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.

A kész kenyér és zsemlék amint kihűltek azonnal fagyaszthatóak (a kenyér szeletelve, adagonként). Kiolvasztva, visszanyerik eredeti, friss állagukat és ízüket. Eltarthatóságuk mélyhűtés nélkül, szobahőmérsékleten, lezárt nejlontasakban 3 nap. Hűtőben nem érdemes tárolni, mert megkeményednek.

A változó éghajlati viszonyok és a termő területek eltérő tulajdonságai miatt minden alapanyagnak, szállítmánynak különböző lehet a pontos tápértéke.  Igyekszünk honlapunkon folyamatosan  frissíteni az adatokat, de kérjük minden esetben figyelmesen ellenőrizze a terméken szereplő hátsó címke  értékeket, mivel mindig az az irányadó.

Gluténmentes üzemben készült.

Származási hely: Magyarország

Tárolás: Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen.

Allergén információ: A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült.

Termék részletek

NTK0362

Értékelések (0)

Legyél te az első! Mondd el milyen a termék!

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hasonló termékek:

Termék a kívánságlistádra került
Összehasonlításhoz adva

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.