Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Mit tehetsz az őszi depresszió ellen?

Mit tehetsz az őszi depresszió ellen?

Az őszi depressziónak számos tünete van, amire jobb, ha odafigyelsz. Többek között aluszékonyság, fáradság, ingerlékenység, szociális elszigetelődés, döntésképtelenség, a tartósan fennálló rossz hangulat is. A szezonális depresszió időnként mindenkinél megjelenhet, aminek számos oka lehet. Hozzá kell szokni a változáshoz, és ehhez időre van szükség, nem mindenkinek megy olyan könnyedén. Természetesen ezen az időszakon több minden átsegíthet. Fél siker, ha már felismerted a tüneteit, mert így tudod, mit kell tenni ellene. Ellenben ha nem, mutatjuk, mi mit ajánlunk.

Maradj mozgásban

Az ősz beálltával se hagyj fel a mozgás örömével. Ha az őszi hónapok fagyos időt hoznak magukkal és már nem tudod felvenni a kedvenc sportcipődet és a meleg pulcsidat, hogy átmozgasd magad egy könnyű kocogással vagy futással, akkor se mondj le a sportról. Benti testmozgásnak is számos formáját választhatod, többek között el tudsz menni egy beltéri uszodába vagy egy edzőterembe. Ha a testmozgás egy könnyebb formáját választanád az őszi lehangoltság megelőzésére, akkor a jóga vagy a meditáció is megfelelő választás lehet csoportos vagy egyéni formában is.

Vedd fel újra a napi rutint

A nyáron a sok betervezett program miatt felborulhatott az addig megszokott életviteled és a csökkenő nyári programok számával a motivációd is megfogyatkozhat. Érdemes ilyenkor több időt fordítani magadra. Erre nagyon jó megoldás, ha veszel egy forró habfürdőt, kikapcsolod a telefonodat, hogy senki ne tudjon megzavarni és csak magadra koncentrálsz. Az öngondoskodás feltölti az elmét és átsegít a nehezebb időszakokon. Ne feledkezz meg barátaidról sem, a velük töltött idő is jobb kedvre deríthet és elűzheti az őszi rosszkedvedet. A zene is jó megoldás lehet, hiszen erősen hat az érzelmeinkre. Olyan zenét hallgass, ami meghozza a kedved az őszhöz, csökkenti a stressz szintedet és boldoggá tesz.

Sétálj a szabadban

Biztosan te is sokat hallottál már a szertatonin hormonról, ami a hangulatodért felel. Ez a napfény hatására kezd el aktiválódni, ezért is kiemelten fontos, hogy tölts időt a szabadban is, hétvégente egy-két óra séta a parkban kifizetődő lesz. Ne csak a nappalid szobanövényeit csodáld meg, menj ki a szabadba, hidd el jót fog tenni a friss, őszi levegő és a minden színben játszó fák látványa.

Étkezés lesz az egyik támaszod

Ősszel különösen figyelj, hogy mit viszel be a szervezetedbe. Amíg nyáron számos gyümölcshöz és zöldséghez juthatsz hozzá könnyedén, amik tele vannak számunkra elengedhetetlen ásványi anyagokkal, vitaminokkal és esszenciális aminosavakkal, addig ősszel kevesebb termékből válogathatunk. Azonban ahhoz hogy elegendő szerotonin termelődjön a testünk számára szükséges a triptofán aminosav, ami nem található meg bármilyen élelmiszerben és szervezetünk előállítani nem képes. Leginkább húsokban és halakban fordul elő, illetve jó beviteli forrás még a banán, datolya és a mogyoró is. Testi felépítésünk számára fontos vitaminokkal és ásványi anyagokkal telített, klorofillt is tartalmaz. Segítséget nyújthat stresszkezelésben, immunerősítésben egyaránt.

Ha ki szeretnéd próbálni a Bio Chlorella port, hoztunk hozzá egy könnyen elkészíthető receptet. Természetesen kedv szerint változtathatsz az összetevőkön, készítsd el saját ízlésed szerint.

Bio Chlorella por turmix

  • fél pohár 100%-os narancslé
  • 1 pohár fagyasztott vagy friss bogyós gyümölcs
  • 1 fél banán
  • 1 fél bögre spenót levél
  • 1 teáskanál chorella por
  • 1 répa
  • 2 evőkanál chia mag

Az elkészült turmix nem csak finom, de egészséges is. A piros gyümölcsök kiváló antioxidáns források, ami csökkenti a szervezetben lévő gyulladásokat, így erősítve meg az immunrendszert. A spenót levélben sok klorofill található, emellett alacsony kalóriatartalmú. A banán gazdag káliumban és magnéziumban, sőt, kiváló energiaforrás. A chia mag nagyszerű esszenciális aminosav forrás tekintve, hogy magas az omega-3 zsírsav tartalma. A répában pedig sok A vitamin van, ami védi a szemünk egészségét.

Reméljük most már megújult erővel vágsz neki a komorabb időnek és megfogadod a kapott tanácsokat.

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk