Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Kakaós csavart

Kakaós csavart

Tudjátok a nagy filmeknek mindig csak első része a legjobb, a következők sosem tudják überelni az előzőt. Legalább is szerintem. Persze kivételek mindig akadnak, de csak nagyon elvétve. A sütikkel viszont más a helyzet, mert idővel mindig egyre jobbak és jobbak is lehetnek. Szóval csak piszkálta a fantáziámat a kakaóscsiga továbbfejlesztése, valami kis lightosabb verziója. Szerettem volna kihagyni teljesen a kókuszolajat, így csökkentve a kalória tartalmát. A pici zsiradékot, ami belekerült csak a kókuszkrém természetes zsírtartalma adja, és nagyon finom, puha lesz tőle. Persze egy kis csavart is belevittem, csak hogy ne legyen túl egyforma. Szerintem ez a kakaós csavart jobb lett, mint az első verzió. Ez nem egy túl édes recept, ha szeretnéd, nyugodtan tehetsz több édesítőt a töltelékbe, csak figyelj rá, hogy kenhető maradjon, így ha szükséges, keverj hozzá még folyadékot is. Próbáljátok ki mindkettőt és szavazzatok, melyik ízlik jobban.

 

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 200 g Bake-Free kelt tészta lisztkeverék
  • 7 g porélesztő
  • 2,5 g kókuszvirág cukor
  • 2,5 g Eden Premium fekete só
  • 35 g Eden Premium porrá őrölt eritrit
  • 190 g langyos víz
  • 20 g kókuszkrém
  • 1 teáskanál vanília aroma (3 g)

A töltelékhez:

  • 30 g kakaópor
  • 55 g Eden Premium porrá őrölt eritrit
  • 50 g kókuszkrém
  • 30 g víz (helyettesíthető növényi itallal)
  • 1 teáskanál rumaroma (3 g)

 

Elkészítés:

Keverjük össze a tészta hozzávalóit és lefedve, meleg helyen kelesszük meg 45 perc alatt. Száraz felületen nyújtsuk 2 darab téglalapra (nekem 28x21 cm-esek lettek). A töltelékhez keverjük össze a hozzávalókat. Kenjük meg vele az egyik lapot, a másikat borítsuk rá és szeleteljük fel csíkokra, mint a grissinit (nekem 8 darab lett). Mindkét végeiknél megfogva tekerjük meg mindegyiket, hogy spirál alakúak legyenek. Sorakoztassuk őket szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire csigavonalban elhelyezve. Előmelegített 210 fokos sütőben süssük 10 percig alsó-felső sütéssel, majd további 10 percig 180 fokon szintén alsó-felső sütéssel.

A kisült kakaós csavartka fagyasztható, de kiengedés után picit szárazabb, mint frissen és melegen, így fogyasztás előtt melegítés javasolt.

 

Kakaós csavart

Kakaós csavart táblázat

 

1 darab kakaós csavartka átlagos tápértéke:
123 kcal, 3,2 g zsír, 29,6 g szénhidrát amelyből poliolok 11,2 g, 3,6 g rost, 3,4 g fehérje

1 darab kakaós csavartka átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 18,4 g
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk