Ha sütőtökről van szó, nem ismerek határokat. Persze, igen, tudom, hogy a legjobb magában fogyasztani, nem belekeverni semmibe, no, de na, azért néha megesik az ilyen is. Jó, nem csak néha, de azért magában is szoktam fogyasztani. Néha. De tényleg, komolyan. Khömm, khömm, térjünk inkább a lényegre. Szóval ez a pogácsa brutál jó lett.
Hozzávalók:
- 150 g Bake-Free kelt tészta lisztkeverék +10 g a nyújtáshoz
- 15 g Eden Premium gluténmentes sörélesző pehely
- 120 g sült sütőtök
- 6 g Himalája só
- fél csomag sütőpor (6 g)
- 60 g cukormentes kókuszjoghurt (Aldis)
- feketebors, szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés:
Keverjük össze külön a nedves és a száraz hozzávalókat, majd egymással és dolgozzuk össze alaposan. Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki, irdaljuk be és szaggassuk ki tetszőleges formára (én 6 cm átmérőjű formát használtam és 14 darab pogácsám lett). A tenyereink éleivel sodorjuk meg mindegyiket és tegyük szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire. Előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre 20 perc alatt alsó-felső sütéssel. A tetejét nyugodtan lekenhetitek növényi itallal, vagy akár lekvárral, kókuszolajjal, én most nem tettem.
54 kcal, 0,7 g zsír, 9,6 g szénhidrát, 1,3 g rost, 1,7 g fehérje