Valentin napi kakaós-mandulás muffin

Tudom, hogy a Valentin napozás amerikai szokás és mi magyarok vagyunk, de én szeretem. Először általános iskolában hallottam róla, az angol tanítónőmtől meglepő módon angol órán. Akkor még az a mendemonda járta, hogy Valentin napon szoktak névtelen szerelmes levelet, vagy képeslapot adni-kapni a szerelemesek. Hát engem elvarázsolt ez a szép szokás és alig vártam, hogy egyszer én is névtelen, szerelmes képeslapot kapjak egy titokzatos ismeretlentől. Idő közben nagyobb szerepet kapott ez a nap a magyarok életében is, romantika, izgatott várakozás lengi körül és mostanság nemcsak a szerelemesek, hanem a szeretet ünnepévé is vált. Jó érzés megajándékozni szeretteinket egy finom kis aprósággal, így erre az alkalomra készítettem Nektek ezt a finom muffint, hátha kedvet kaptok egy kis mentes, Valentinos, nem csak szerelmes sütögetéshez.

Hozzávalók:

A muffinhoz:

  • 100 g Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék
  • 50 g Eden Premium mandulaliszt
  • 60 g Eden Premium eritrit
  • 40 g szobahőmérsékletű, cukormentes kókuszjoghurt (Aldi)
  • pár csepp mandula aroma
  • 1 teáskanál csokoládé, vagy rum aroma
  • 80 g szobahőmérsékletű víz
  • negyed csomag sütőpor (3 g)
  • 8 g Eden Premium bio kakaópor

A krémhez:

  • 50 g Eden Premium blansírozott mandula
  • 25 g Eden Premium eritvia
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • pár csepp citromlé
  • 30 g sűrű kókusztej (konzerves Aldis)
  • 2 g Eden Premium konjac liszt
  • 1 g céklapor
  • 40 g víz

A marcipánszívhez:

A díszítéshez:

  • Eden Premium kakaóbab töret
  • liofizált (fagyasztva szárított) tőzegáfonya
  • kókuszreszelék

Elkészítés:

A muffinokhoz keverjük össze a hozzávalókat (először külön a nedveseket és a szárazokat, majd egybe) és kanalazzuk 7 darab szilikonos muffinformába őket. Nem kell megijedni, sűrű a tészta. Előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre őket 20 perc alatt alsó-felső sütéssel. A krémhez áztassuk be a mandulákat pár óra vagy éjszakára tiszta vízbe, majd öblítsük át friss, tiszta vízzel és turmixoljuk krémesre a többi hozzávalóval. Töltsük zsákba és díszítsük vele a kihűlt muffinokat. A marcipánhoz turmixoljuk össze a hozzávalókat és tegyük legalább két órára hűtőbe, vagy elkészíthetjük előző nap. Tápióka keményítővel enyhén megszórt felületen nyújtsuk ki és szaggassuk az összeset szív alakúra. Díszítsük vele és liofilizált tőzegáfonyával, kakaóbab törettel és kókuszreszelékkel a muffinokat.
A marcipán jóval több lesz, mint amennyi a muffinokhoz szükséges, de ennél kevesebbet nem visz krémesre a turmixgép. Az árkalkulációba bele lett számolva, a tápértékbe nem. A maradékból készíthetünk akár figurákat is, vagy tárolhatjuk lezárt nejlonban hűtőben a következő sütihez.

1 darab muffin átlagos tápértéke krémmel, marcipán nélkül:
154 kcal, 8,9 g zsír, 24 g szénhidrát amelyből poliolok 12 g, 3,5 g rost, 4,7 g fehérje

1 darab muffin átlagos felszívódó szénhidráttartalma krémmel, marcipán nélkül: 12 g

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Boldog Valentin napot kívánok!

Hozzászólások (0)

Jelenleg még nincs hozzászólás, légy te az első!

Szólj hozzá!

Termék a kívánságlistádra került
Összehasonlításhoz adva

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.