Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Fűszeres sajtkrémmel töltött falatok

Fűszeres sajtkrémmel töltött falatok

Az ilyen szuper fűszeres sajtos falatok mindig, mindenhol megállják a helyüket a Föld kerekén, legyen az egy reggeli, egy vendégség, egy baráti összejövetel, zsúr, vacsora, tejfakasztó, vagy akár csak egy egészen szimpla nap. A zöldfűszeres sajtkrém zseniálisan módon feldobja ezt a finom tésztát, csak vigyázzatok, mert rendkívül gyorsan fogyós étel.

Hozzávalók:

A tésztához:

A töltelékhez:

  • 120 g mascarpone jellegű krém
  • 20 g cukormentes mandula ital
  • chili, fokhagyma granulátum, friss, vagy szárított fűszernövények ízlés szerint (oregánó, bazsalikom, petrezselyem, metélőhagyma)
  • Himalája (vagy parajdi) só
  • pár csepp citromlé

A tetejére:

  • 7 g híg baracklekvár

Elkészítés:

A tésztához keverjük össze a hozzávalókat és pihentessük 5 percig. Száraz felületen nyújtsuk vékony téglalap alakúra. A sajtkrémet aprítóban dolgozzuk össze a többi hozzávalóval és kenjük egyenletesen a tésztára. Tépkedjünk még  rá friss fűszernövényt is. Tekerjük fel (mint a kakaós csigát), kenjük meg vékonyan baracklekvárral (nem kell félni tőle, nem lesz édes) és vágjuk 10 darab egyforma háromszögre. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin, előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre 25 perc alatt.

Fűszeres sajtkrémmel töltött falatok

Fűszeres sajtkrémmel töltött falatok táblázat

1 darab fűszeres sajtkrémmel töltött falat átlagos tápértéke: 121 kcal, 6 g zsír, 11,3 g szénhidrát, 5,2 g rost, 3,5 g fehérje
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.
Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk