Az aszalt paradicsom az ászok ásza és pont. Az articsóka pedig még különlegesebbnek számít. Szerencsére állandó termék már a boltok polcain, úgy, hogy gondoltam teszek egy próbát a duóval. Nagyon nem bántam meg, mert remekül kiegészítik egymást, nem is képzelnétek, hogy mennyire, és a házi kenyér teszi az egész ínycsiklandó egyveleget kicsit rusztikussá, autentikussá. Remek bor-, vagy sörkorcsolya lehet egy kis vegán sajttal, vagy olívabogyóval, de reggeliként, vacsoraként is kiváló. Gondoljatok csak bele milyen lehet fűszeres olívaolajba mártogatva, sok friss zöldséggel. Hmmm. Mit szóltok, kipróbáljátok?
Hozzávalók:
- 250 g Bake-Free házi kenyér lisztkeverék
- 310 g langyos/meleg víz
- 4 g Himalája só
- 4 db olajban eltett aszalt paradicsom (45 g) (Aldi)
- 4 db olajban eltett articsóka (35 g) (Aldi)
- zöldfűszerek ízlés szerint
Elkészítés:
Vegyük ki a paradicsomot és az articsókát és csepegtessük le őket egy edénybe, majd vágjuk őket apró darabokra. Keverjük össze a hozzávalókat (nekem a zöldfűszerek majoránna, kakukkfű, bazsalikom és oregánó voltak) és formázzunk belőle hosszúkás veknit. Tegyük szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire és pihentessük 10 percig. Kenjük meg a lecsepegtetett olajjal, vágjuk be mélyen 3-5 helyen és előmelegített sütőben 190 fokon süssük készre 70 perc alatt. Rácson hűtsük ki teljesen, majd szeleteljük ízlés szerint.
959 kcal, 21 g zsír, 128 g szénhidrát, 60 g rost, 35 g fehérje