Nektek is vannak ilyen kattanásaitok, mint nekem az, hogy a babgulyás leves csak csíkokra vágott zöldségekkel jó, karikára vágottakkal nem az igazi? Hát milyen dolog ez már? De ez van, így vagyok bekötve. Viszont a csipetke is szigorúan hozzá tartozik, a nélkül sem az igazi. Bár ezen már annyit lazítottam, hogy a gyorsaság érdekében van, hogy nokedlivel készítem el, de most jobban ráértem és kihoztam a maximumot mentesen ebből az ételből. Nem tagadom, nem szerénykedek, bitang jó lett, olyan amilyennek lennie kell, mint ahogy a mentes nagykönyvben az megírva vagyon. A batátát nyugodtan cserélhetitek burgonyára, én a diétám miatt fogyasztom ebben a formában. Én úgy szeretem, olyan sűrűn és gazdagon, hogy megáll benne a kanál is, de ez ízlés kérdése, készítheted bővebb lével is kedved szerint.
Hozzávalók 6 adaghoz:
A leveshez:
- 250 g Eden Premium feketebab (szárazon mérve)
- 50 g Eden Premium borsófehérje kocka
- 1 evőkanál kókuszolaj (8 g)
- 30 g Eden Premium kölesliszt
- 1 kisebb batáta (tisztítva 135 g)
- 1 fej vöröshagyma (tisztítva 60 g)
- 3 gerezd fokhagyma (tisztítva 17 g)
- 2 darab répa (tisztítva 186 g)
- 1 darab petrezselyem gyökér (tisztítva 80 g)
- fél üveg paradicsomszósz (175 g)
- Himalája só, fekete bors, kömény, bükkfán füstölt fűszerpaprika, babérlevél ízlés szerint
A csipetkéhez:
- 50 g Bake-Free nokedli lisztkeverék
- 2 g Eden Premium Himalája só
- 45 g víz
- 3 g Eden Premium kölesliszt a csipkedéshez
Elkészítés:
Az előző éjszaka beáztatott feketebabot főzzük meg (vagy ha van a mélyhűtőben olvasszuk ki), majd öblítsük át folyó víz alatt. Az apróra vágott hagymát pirítsuk meg kókuszolajon, majd keverjük hozzá a préselt fokhagymát, a fűszereket és pirítsuk velük tovább. Keverjük bele a köleslisztet és a füstölt paprikát, majd öntsük fel vízzel és a paradicsomszósszal. Tegyük bele a csíkokra vágott répát és petrezselyem gyökeret. Főzzük félig puhára, majd tegyük hozzá a kockára vágott batátát és a babot is és főzzük készre. A csipetkéhez a kölesliszt kivételével keverjük össze a hozzávalókat és hagyjuk állni 5 percig, majd csipegessük el az összes tésztát a kölesliszttel. Öntsük a forrásban lévő levesbe és főzzük tovább 1, maximum 2 percig. Az utolsó rottyanás előtt tegyük hozzá a fehérje kockákat is, majd zárjuk el es fedjük le 10 percre. Számoljuk bele, hogy a csipetke sűríteni fog és a fehérjekocka háromszoros mennyiségű folyadékot fog magába szívni (itt 150 grammot).
289 kcal, 2,9 g zsír, 48,8 g zsénhidrát, 11,9 g rost, 16,3 g fehérje