Ahogy megláttam ennek csodának az elkészítési módjáról a videót, rögtön tudtam, hogy nekem KELL ilyet sütnöm. Annyira egyszerű és egyben bonyolult, imádom az ilyen éles ellentéteket, mert azok rendíthetetlenül vonzzák egymást, szinte szükségük van a másik félre. Tényleg megfeledkezik az ember a napi nyűgökről, amikor erre a fonásra koncentrál és pont ez a célja, rendeltetése a konyhaművészetnek. Az új sportkenyér lisztkeverékről nem is beszélve, hiszen a Bake-Free család legjobban formázható, legrugalmasabb tésztájával készülhet el ez a remekmű, ami nem utolsó sorban isteni finom is.
Tipp: Kukkantsátok meg a lenti videót, melyben megmutatom hogyan készítettem el a fonást!
HOZZÁVALÓK:
A tésztához:
- 250 g Bake-Free puha sportkenyér lisztkeverék csökkentett szénhidráttartalommal + 5 g a nyújtáshoz
- 11 g Eden Premium eritvia MAX
- fél csomag porélesztő (3,5 g)
- 1 g kókuszvirág cukor
- csipet Eden Premium fekete só
- ízlés szerint fahéj, vagy mézeskalács fűszerkeverék
- 350 g langyos víz
- 1 teáskanál vanília aroma
- 10 g kókuszolaj folyékony állapotban
A töltelékhez:
- 30 g kakaópor
- fahéj, vagy mézeskalács fűszerkeverék ízlés szerint
- 13 g Eden Premium eritvia MAX
- 40 g kókuszolaj folyékony állapotban
- 30 g meleg víz
- 1 evőkanál rumaroma
ELKÉSZÍTÉS:
A tésztához keverjük össze a hozzávalókat és lefedve, meleg helyen kelesszük 60 percig. Lisztezett felületen nyújtsuk vékony téglalapra (nekem 42 x 33 cm-es lett). Keverjük össze a töltelék hozzávalóit és kenjük meg vele a tésztalapot. Hajtsuk a hosszabbik oldalát egymásra kétszer, így 3 lapos tésztát kapunk. Nyújtsuk át még egyszer. Vágjuk a rövidebbik oldala mentén csíkokra és négyesével fonjuk be, majd hajtsuk alá a kimaradt részeket. Nekem 8 darab lett. Helyezzük őket szilikonos muffinformákba, takarjuk le és meleg helyen kelesszük tovább 15-20 percig. Előmelegített 190 fokos sütőben süssük készre 30 perc alatt, alsó-felső sütéssel.
@edenpremium_hu Készítsd el Orsival! 🥰 #babka #babkamuffin #glutenfree #edenpremium ♬ eredeti hang - edenpremium_hu