Imádjuk a tésztaételeket, ezt igen sokszor és sok helyen említettük már. Mona is osztozik velünk a pasta iránti rajongásunkban és szívesen készít olyan egyszerű, ám annál nagyszerűbb fogásokat, mint ez a gluténmentes, vegán brokkolis tészta zöldséggombócokkal. Mindösszesen 30 percre van szükség hogy ezt a finom főételt tálalni tudd. Sietős hétköznapokra kötelező recept!
Hozzávalók:
- 1 csomag Eden Premium kölestészta
- 35 dkg brokkoli
- 2 dl növényi tejszín
- 2 – 3 dl víz
- só, fűszerek ízlés szerint
- 2 ek olaj
- zöldfűszerek
Hozzávalók a zöldséges gombócokhoz:
- 10 dkg reszelt répa
- 15 dkg reszelt cukkini
- 15 dkg Bake-Free Basic Alap fasírtkeverék (köleses)
- szükség szerint só
Elkészítés:
A tésztát és a brokkolit olajon egy lábasban átforgatjuk, 3-4 percig pirítjuk, majd felöntjük a növényi tejszínnel és vízzel, majd sózzuk, fűszerezzük tetszés szerint. Jól áll neki a szerecsendió, fehérbors és a zöldfűszerek.
A gombóchoz az alapanyagokat összedolgozzuk, félretesszük, majd ha már majdnem puha a brokkoli és a tészta, akkor a zöldséges masszából kis golyókat formázunk és lábasba tesszük, majd készre főzzük.
Reszelt növényi sajttal tálaljuk.